Evde bulunan 6 yaşındaki Şebnem"in ise yüzü ve saçları yandı. Yangın, dün akşam saatlerinde Çoban Çeşme Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi 1'inci Sokakta bulunan 4 katlı apartmanın zemin katında meydana geldi. Eşinden 1 yıl önce boşanan ve çocuklarıyla birlikte yaşayan 32 yaşındaki Necla Karagöz işsiz olduğu için ilk eşinden olan 13 yaşındaki oğlu Murat Gökmen Arap, 6 yaşındaki kızı Şebnem Arap ile ikinci eşinden olan 8 aylık bebeği Mutluhan Karagöz"ü evde bırakarak iş görüşmesine gitti.

Evde bulunan ağabey Murat Gökmen ise oyun oynamak için dışarıya çıktı. Bu sırada Şebnem ve Mutluhan"ın bulunduğu odada yanan kömür sobasından sıçrayan kıvılcım halıyı tutuşturdu ve alevler kısa sürede odayı sardı. Bunun üzerine odada bulunan 6 yaşındaki Şebnem korkuya kapılarak kendisini dışarıya attı.

Yüzü ve saçları yanan Şebnem çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırıldı. Şebnem hastaneye kaldırıldığı sıradaysa evde küçük kardeşinin uyuduğunu söyledi. Bunun üzerine bir vatandaş eve girmek istedi. Ancak mahalle sakinleri evde kimsenin olmadığını söyleyince eve giren olmadı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladığı sırada oturduğu evin yandığını öğrenen 13 yaşındaki Murat Gökmen ise ağlamaya başladı ve kardeşlerini sordu. 6 yaşındaki Şebnem"in hastaneye kaldırıldığını öğrenen Murat Gökmen küçük kardeşi Mutluhan"ı sordu. Ancak Mutluhan"ı gören olmayınca ekipler eve girdi.

Odada arama yapan ekipler 8 aylık Mutluhan bebeğin yanmış cesedi ile karşılaştı. Sağlık ekipleri tarafından battaniyeye sarılan Mutluhan bebeğin cansız bedeni Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Komşularını haber vermesiyle eve gelen anne Necla Karagöz bebeğinin öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirdi. Soruşturma sürüyor.

MİLLİYET