Çankaya Belediyesi, Balgat semtindeki bir profil binasını, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'ne (AGSD) tahsis etti.

Çankaya Belediyesi'ne ait Oğuzlar Mahallesi 34. sokaktaki profil binanın kullanım hakkını Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'ne devri için imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, dünyadaki kötü gidişe rağmen, Ankara'daki giyim sanayicilerin önemli bir hamle yapmak zorunda olduklarını belirterek, sektörün sorunlarını bildiklerini söyledi.
Çankaya Belediyesi'nin her fırsatta iş dünyasını desteklediğini ifade eden Tanık, Ankara'daki giyim sanayicilerinin en önemli sorununun ''imar'' olduğuna dikkati çekti.

Tanık, ''İş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleki beceri kazanmış insanların hazırlanmasıdır. Bugünkü protokol bu anlamda önemli bir adımdır. Bu, eğitim sonrası iş olanağı veren bir protokoldür'' dedi.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş da imar sorununun bir an önce çözülmesi için Başkan Tanık'tan yardım isteyerek, bu protokolle sağlanan mekanla işsizleri konfeksiyon alanında eğiteceklerini ve onlara iş imkanı sunacaklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Tanık ve Karakuş, Oğuzlar Mahallesi 34. Sokak'ta bulunan Çankaya Belediyesi'ne ait profil binanın kullanımını Ankara Giyim Sanayicileri Derneğine devreden protokolü imzaladı.

Protokolle, AGSD belediyeye ait profil binada iş garantili konfeksiyon eğitimi verecek.