İş dünyası sonuçları nasıl karşıladı? Yeni dönemden beklentileri neler ? 

İşte cevabı...

Ekonomi için istikrarın devamına dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Cihad Vardan sonuçtan memnun olanlar arasında...

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’dan, "Ne zaman tek parti iktidarıyla idare edilirse ve yöneticilerde o dönem için iyi yöneticiler ise ülkemiz şaha kalkıyor ilerliyor. Biz bu dönemi yaşadığımız için bundan sonra da böyle bir dönemi arzu ediyorduk. İşte bunları gördük. Yeni bir dönem başladı bugün itibariyle. Ülkemizin gelişmesi noktasında hayırlı olmasını canı gönülden diliyoruz." değerlendirmesi geldi. 

"Halk Hizmetlerden Memnun..."
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş sonucun, halkın yapılan hizmetlerden memnun olduğunu gösterdiğini belirtti:

"Halk o kadar bilinçli ki hizmet istiyor. Yani cari açıkmış, bütçe açığıymış, ihracat patlamış yani bununla fazlasıyla ilgilendiğini düşünmüyorum. Eğer dış ticaret açığını öne alsaydık böyle bir sonuç çıkmaması gerekirdi. Halk hizmet istiyor ve Ak Parti hükümetinin de halka hizmet götürdüğü kesin. Bunu hepimiz biliyoruz."

İşadamı Hacı Boydak da ekonominin daha iyi olacağı düşüncesinde:
"Ekonomik olarak ekonomik verilerimiz iyi, güzel gidiyor. Sizlerin de bildiği gibi 2002’den 2007’ye kadar %7, üst üste her yıl büyüme kaydetmiştik. Ama dünyadaki krizden dolayı 2008 ve 2009’da bir miktar büyüyemedik. Artık tekrar büyüme zamanı ve her yıl en az %7-8 gerektiğine inanıyorum."

İş Dünyası Gelecekten Umutlu...
Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut seçim sonuçlarını şöyle değerlendiriyor:

"Yüzde 50 bir oy oranıyla tek başına iktidar ve bütün yetkileri alan bir siyasi irade ile karşı karşıyayız. Ben ülkemizin de ekonomi yönünün çok açık olduğuna inanıyorum yani 800 milyar dolarlık gayri safi milli hasıla ile daha büyük sıçrama yapacağına Türkiye ekonomisinin inanıyorum."

En Önemli Gündem Maddesi Yeni Anayasa
İşadamlarına göre şimdi en önemli gündem maddesi yeni anayasa...

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan, "Hem iktidar partisi hem muhalefetteki partilerin söyleyegeldikleri yeni anayasayla ilgili isteklerini yapabilme noktasında bir şekilde test edilecekler. Göreceğiz bakalım şimdi herkesin arzusu, isteği yapıcı olup olmadığı göreceğiz." diye konuştu.

BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da şu değerlendirmeyi yaptı:
"Sivil anayasayı hep beraber iktidarımızla, muhalefetimizle hep beraber bir konsensüs sağlayarak toplumun her kesiminin desteğini alarak çıkarmamız ve işimize bakmamız gerekiyor."

TÜSİAD’ın Beklentisi
Yazılı açıklama yapan TÜSİAD ise beklentisini, "Yeni anayasa, AB üyeliğine yakınlaşma, istihdam ve işsizlik" olarak açıkladı.