İşletmeciliği"ni Üniversite mezunu 25 yaşındaki Emine Güney ile Emekli Nurten Burkaz"ın yaptığı Nurmine Gelinlik Atölyesinin açılışına, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Erdemir ve İbrahim Özkan, Ülkü Ocağı Nazilli Başkanı Ahmet Kaya, Nazilli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Güntay, Uzun Çarşı esnafları ve davetlilerin katılımıyla açıldı.
Nazilli"nin dinamik ve sürekli gelişme kaydeden bir kent olduğunu belirten Başkan Alıcık, Türkiye"de hala krizin etkilerinin devam ettiğini söyledi. Ticaretin risk işi olduğunukaydeden Alıcık, “Bu arkadaşlarımız bir riski göze alarak işyeri açtılar. Risk almadan hayatta önemli başarılar elde edemezsiniz. Umuyorum bu arkadaşlarımız başarılı olacaklardır. Biz de elimizden geleni yapacağız. Nazilli"de girişimcilerimizin çalışmaları ile ekonomimizin canlanmasını sağlayacak her girişimin destekçiyiz” dedi.
İş yerinin açılışını Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, İş yeri sahipleri Emine Güney ile Nurten Burkaz birlikte yaptılar. Başkan Alıcık, iş yerinin Nazilli halkına hayırlı olmasını dilerken, açılışın ardından girişimci bayanlar davetlilere iş yerindeki ürünler hakkında bilgi verildi.
“İŞ BULAMAYINCA KENDİ İŞİMİ KURDUM”
Üniversiteyi bitirdikten sonra 4 ay bir gelinlik dükkanında çalıştığını ve daha sonra işsiz kaldığını ve bunun üzerine 1 yıl sonra kendi işini kurduğunu ifade eden 25 yaşındaki Emine Güney; “Bozdoğan METEM Lisesi Tekstil bölümünü okudum. Daha sonra ise Adnan Menderes Üniversitesi 2 yıllık Boya ve Apre bölümünü okudum. Okuduğum alanda bir iş bulamayınca Lise öğrenimden dolayı bir gelinlik firmasında 4 ay çalıştım. Geçen yılki krizde işten ayrıldım ve 1 yıldır işsizdim. Komşumuz Nurten teyzem ile gelinlik dikmeye başladık. Unutmamak için eşimize dostumuza gelinlik yapıyorduk. İşsizlikle de mücadele etmek için kredi çekip kendi işimizi kurmayı düşündük. Ve bugün gelinlik atölyemizi açtık. İnşallah başarılı oluruz” dedi.