Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türkiye Kamu-Sen'in yıllardır diyalog, hoşgörülü bir yönetim anlayışıyla, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele ettiğini belirterek, bu mücadelenin öncelikli hedefi kamu görevlilerinin toplu sözleşme, grev ve siyaset haklarını da içeren çağdaş, ILO standartlarında sendikal haklar olduğunu söyledi. Sorunlarının yalnızca ekonomik olmadığının altını çizen Devli, "Sayın Başbakanın 2004 yılında kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev haklarını içeren sendikalar kanunu sözünün üzerinden 5 yıl geçmiş, ama bu yönde hiçbir adım atılmamıştır. Verilen sözlerin tutulmaması bir tarafa, bu süreçte AK Parti hükümeti imza altına alarak yerine getirmeyi taahhüt ettiği, yasal yönden de zorunlu olarak yapması gereken düzenlemeleri dahi gerçekleştirmeyerek, güvenilirliğine bir gölge daha düşürmüştür.

Toplu sözleşme ve grev hakkı, kamu görevlilerinin uluslararası sözleşmelerden doğan anayasal hakkıdır. Bizler 72 milyon vatandaşımızdan ayrı olmaksızın, aynı geminin yolcularıyız. Bizler bugüne kadar diyalogun her yolunu denedik, hoşgörünün her türlüsünü gösterdik, sabrımızı sonuna kadar zorladık. Ama yaptığımız her iyi niyetli girişimde, adres olarak sokaklar gösterildi. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Söz bitmiş, hoşgörümüz karşılıksız kalmış, diyalog mekanizması tahrip edilmiştir. Son çare eylemdir" dedi.

Yalnızca memurların değil, işsiz, işçi, esnaf, çiftçi, emekli, dul ve yetimlerin de seslerine kulak verilmesi için 25 Kasım'da iş bırakacaklarını ifade eden Devli, "Son çare olarak 25 Kasım 2009 Çarşamba günü hizmet üretmeyerek, "memur yan gelip yatıyor" diyen iktidara, toplum hayatında ne denli önemli görevler yürüttüğümüzü göstereceğiz. Eylemimiz asla devletimize ve bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza karşı değildir. Yıllardır vatandaşlarımız için görevde olan memurlarımız, bu kez vatandaşlarımız için "grevde" olacaktır. 25 Kasım Çarşamba günü Türk memuru ülke genelinde hayatı durduracaktır. 25 Kasım'da Türk memuru, insanca bir yaşam için, adil bir yönetim için, toplu sözleşme ve grev hakkı için demokratik hakkını kullanacaktır" diye konuştu.