Konu futbola geldiğinde ise Polat sert çıktı

“Stoch transferi fazla abartıldı. Rekabet, F.Bahçe ile olan 100 yıllık dostluğumuzun önüne geçti. Fair-play icabı biz yapmazdık ama belki de artık farklı düşünmemiz gerek.”

G.SARAY ile F.Bahçe arasında sahaların dışına taşan rekabet, dün Türkiye Kürek Şampiyonası"nda da yaşandı. Sarı-kırmızılılar Sapanca Gölü"nde takım halinde 22. kez mutlu sona ulaşırken G.Saray ve F.Bahçe başkanlarının samimiyeti gözlerden kaçmadı. Yarış öncesi ikili sarmaş dolaş fotoğraf çektirip, kahkahalarla düşman çatlattılar. Hatta Polat takımın çadırında sarı-kırmızılıları motive ederken, Yıldırım da sporcularının yanına koşup “Başkan. Sen sporcularını gaza getirdin. Sıra bende” diye takılıyordu G.Saray Başkanı"na..

ANCAK kupa sevincinin ardından konu futbola gelince atmosfer değişti. Aziz Yıldırım kupa törenini izlemeden Sapanca"dan ayrılırken, Adnan Polat, Stoch transferinde F.Bahçe"nin etik davranmadığını ima ederek şunları söyledi:
“Stoch transferini basın çok abarttı. Sanki 2-3 aydır görüşüyormuşuz gibi hava oluştu. Ancak biz Chelsea ile sadece 2 görüşme yaptık. Haldun Üstünel yaptığı her görüşmeden olumlu yanıt alabilecek bir isim. Ama Stoch için bütçemiz uygun değildi. Yatırım amaçlı düşünüyorduk. Önceliğimiz zaten sol kanat değil. Arda orada oynuyor. İki defansif orta saha alıp, transferi noktalamak istiyoruz.


HALDUN ÜSTÜNEL AÇILIMI

F.BAHÇE ile aramızda 100 yılı aşkın süre gelen ezeli rekabet ama aynı zamanda da ezeli dostluk var. Bu transfer döneminde olduğu gibi bazen rekabetin dostlukların önüne geçtiğini görebiliyoruz. Ama bunlar anlık şeyler. Biz aynı durumda olsak fair-play icabı böyle birşey yapmazdık. Bizim anlayışımızda fair-play gereğince bu tip davranışlardan sürekli kaçınırız. Ama bundan sonra farklı düşünmemiz gerekiyor belki de.

FUTBOL şubesinin kapanması 2 yıllık bir projeydi. Üstünel"in de bundan haberi vardı. Ben onun istifa edeceğini düşünmüyorum. Ama İngiltere"den döndüğünden beri henüz konuşmadık.”


Alemin kralı Adnan Polat

ZAFER sarhoşu olan G.Saray Kürek takımı, başkanları Adnan Polat"ı da unutmadı. Kupayı kazandıktan sonra sporcuları ve teknik heyeti tek tek tebrik etmek için sarı-kırmızılıların bulunduğu çadıra giden Polat, “Alemin kralı geliyor” tezahüratıyla karşılandı.


Sutopunda da ŞAMPİYON

DEPLASMANLI Sutopu 1. Ligi final serisi 2. maçında G.Saray, İstanbul Yüzme İhtisas Kulübünü 10-6 yenerek şampiyon oldu. Seriye 1-0 önde başlayan ve ilk maçta rakibini 6-3 mağlup ederek 2-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, ENKA Havuzu"nda dün oynanan maçı da kazanarak mutlu sona ulaştı