Şener'in doğrudan Yalçın ile irtibatlı olduğu Şık'ın ise Yalçın ile doğrudan değil Şener aracılığıyla Yalçın'la irtibat kurduğu teknik takipte ortaya çıkarıldı. Odatv'den ele geçirildiği belirtilen "Şık-Sabri Kitap" dosyasındaki bir belge ise ası geçen isimlerin birbirleriyle olan bağlantılarını ve amaçlarını deşifre etti. Her iki gazeteci, derin yapının talimatları doğrultusunda Ergenekon soruşturmalarını boşa çıkartmak amacıyla kitap yazmakla suçlanıyor.

Kitaplarının zamanlaması da ayrıca dikkat çekiyor. Soner Yal-çın'ın koordinasyonunda her iki ismin hazırladığı kitapların seçim öncelerine denk getirildiği görülüyor. Nedim Şener'in yardım ettiği iddia edilen Hanefi Avcı'nın kitabınının referandum öncesine Ahmet Şık'ın hazırladığı ve Sabri Uzun imzasıyla çıkartılması planlanan kitabın ise 12 Haziran seçimleri öncesine denk getirilmek istendiği öne sürülüyor.

Ahmet Şık'ın Nedim Şener'le olduğu gibi Sabri Uzun ve Emin Aslan'la da irtibatının olduğu teknik takibe takıldığı belirtiliyor. Ergenekon konusunda medya üzerinde yeterli etki oluşturulamadığı için operasyonun kitaplar üzerinden yapılmasının planlandığı belirtiliyor. Nedim Şener'in, Soner Yalçın ile irtibatı olmadığını söylemesine rağmen teknik takip sonucunda bütün detayların tespit edildiği kaydediliyor. Şener'in oldukça dikkatli yaptığı belirtilen irtibatının yanı sıra Ahmet Şık, Sabriz Uzun, Hanefi Avcı ve Emin Arslan arasındaki bağlantıyı da Odatv'den çıkan "Şık-Sabri Kitap" dosyasındaki bir belgenin net şekilde ortaya koyduğu belirtiliyor.

Nedim'i kutlarım Ahmet'i çalıştırsın

■ Sabri'nin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım, kitabı seçimden önce yetişmeli.

■ Nedim, Ahmet Şık'la bu konuda görüşsün,

■ Kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin.

■ Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı.

■ Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın.

■ Hanefi çıkacak ve size katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın.

■ Çabuk olması şart. Seçimden önce yetişsin.

bugün