Londra"da okul arkadaşlarının ırkçı saldırısına uğrayan 13 yaşındaki Türk kızı Süreyya Özkaya, yaşadığı dehşeti anlattı:

İNGİLTERE"de Güney Londra"nın Croydon bölgesindeki Grengewood Parkı"nda geçen salı günü siyahi okul arkadaşlarının ırkçı saldırısına uğrayan Selsdon High School 9"uncu sınıf öğrencisi Süreyya Özkaya “Ölümden döndüm” dedi. Süreyya, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “Parkta dolaşıyordum. Siyahi bir grup öğrenci yolumu keserek bana hakaret etmeye başladılar. Benim nereli olduğumu ve Müslüman olup olmadığımı söylediler. Ben de Müslüman olduğumu söyledim. Bunun üzerine saçlarımdan tutarak kafamı demirlere vurdular ve ardından da karnıma ve göğsüme tekme attılar. Sonra saçlarımı makasla kesmişler ama ben hatırlamıyorum çünkü o sırada bayılmışım. Gözlerimi hastanede açtım. Başım, göğsüm ve karnım ağrıyordu.”

Onları tanıyorum

Saldırganları tanıdığını söyleyen Süreyya, siyahi öğrencilerin çete olduğunu ve vahşi köpeklerle dolaşıp terör estirdiklerini belirterek, “Bana daha öncede saldırdılar. Bu ilk değildi. Okul yönetimine defalarca şikayet ettim ama olan bana oldu. Beni okuldan uzaklaştırdılar. Daha 13 yaşında okuldan uzaklaştırıldım ve şimdi ne yapacağını bilmiyorum” diye gözyaşları döktü. Bölgenin siyahi gençlerden oluşan çeteler yüzünden oldukça tehlikeli olduğunu kaydeden Süreyya, “Çok korkuyorum. Bir dahaki sefere belki de beni öldürürler diye geceleri korkudan yatamıyorum. Polis bana saldıranları serbest bırakmış. Hayatımdan endişe ediyorum” dedi.

Annenin isyanı

Kızının bazı ırkçı İngilizler"in hedefi haline geldiğini ifade eden anne Pembegül Özkaya ise, “Saldırganların kızımı "Seni okuldan attırdık, bu bölgede de istemiyoruz" diyerek sözlü tehditte bulunmuş. Bu açıkça ırkçı bir saldırıdır. Müslüman olduğumuz için bunlara maruz kalıyoruz. Kızım bu kişilerle tartıştığı için okuldan atıldı ancak saldırganlara hiçbir uyarı yapılmadı” dedi.

ArkadaŞları destek verdİ...

Süreyya"nın saldırıya uğradığını öğrenen diğer siyahi okul arkadaşları, genç kıza sarılarak teselli verdi. Süreyya"yı çok sevdiklerini ve her zaman birlikte dolaştıklarını anlatan okul arkadaşları, küçük kızın başına gelen korkunç olaydan üzüntü duyduklarını ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı

Vatan