Irene, bugün öğleden sonra New York'a ulaşacak. Hızı 160 kilometreyi bulan Irene nedeniyle Başkent Washington'da gıda ve ilaç stoğu yapıldı. Mağazaların tümü boşaldı. Kuzey Carolina, Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, New York ve Connecticut eyaletlerinde 'olağan üstü' hal ilan edildi.
 
METROLAR KAPATILDI
Ancak en büyük alarm, New York'ta verildi. 350 bin kişi, Irene'nin etkilerinden korunabilmek için evlerini terk etmeye başladı. Toplu taşıma sisteminin tamamen devredışı kaldığı kentte, tarihte ilk kez metroları su basabileceği bildirildi. Bütün havaalanları uçuşlara kapatıldı. Irene'nin New York'a maliyetinin ise 35 milyar doları bulabileceği bildirildi. Bu miktar, kentin yıllık bütçesinin yarısına denk geliyor.
 
'EN KÖTÜSÜNE HAZIRLIKLI OLUN'
ABD Başkanı Barack Obama da, Irene kasırgası nedeniyle tatilini yarıda kesip Washinton'a döndü. Amerikan halkını "En kötüsüne hazır olun" şeklinde uyararak tedbir alınmasını isteyen Obama'nın Beyaz Saray'da sığınakta kalacağı öğrenildi.
 
* İrene, 1938'den bu yana New York'ta yaşanması beklenen en büyük kasırga... Kasırga için en kötü senaryo, Manhattan adasının okyanusa bakan bölümünün sular altında kalacak olması! Amerikan ve dünya ekonomisinin merkezi sayılan Wall Street de tehlike altında. Bu arada New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in yaptığı "Tehlikeli bölgeleri terk edin" şeklindeki sözleri halkta büyük bir panik yaşattı. New York'tan kaçanlar, uzun kuyruklar oluşturdu.
 
* Kasırgadan kaçan halk, gitmeden önce, dönüşte evini sağlam bulmak umuduyla pencelerini kalın tahtalarla kapattı... takvim