Rektörlük, üniversitedeki iç yazışmasında, “Üniversitemiz kampüsünde meydana gelen ve öğrencimiz İrem Kütük'ü kaybetmemize yol açan elim olay ile ilgili Savcılık soruşturması'nın yanı sıra üniversitemiz tarafından yürütülen idari soruşturma devam etmektedir” hatırlatmasını yaptı. Yazıda, “Söz konusu araç, 24 Ağustos 2012 tarihinde modifiye edilmiş olup, son olarak 04 Temmuz 2018 tarihinde yetkili kuruluş tarafından yapılan periyodik muayeneden geçmiştir” denildi. Rektörlüğün, İrem'in ölümünün ardından aldığı “acil önlemler” ise şöyle:

(İrem'in öldüğü yol) A4 yolu inişinde iki adet hız kesici kasis yapılacak, yol delinatörlerle ortadan ikiye ayrılacak ve yolun her iki tarafına bariyerler konulacaktır.

A4 yoluna paralel, sadece yayaların kullanabileceği yeni bir yol yapımı planlanmakta olup bu yola “İrem Kütük” adı verilecektir.

Beşeri Binası girişine İrem Kütük'ün kişiliğini yansıtacak ve arkadaşları tarafından tasarlanacak bir sanat eseri konulacaktır.

Hazırlık yolu iniş bölümüne hız kesici kasisler konulacaktır.

Üniversitemize, Acil 112 Ambulans İstasyonu kurulması için Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'ne bugün başvuru yapılmıştır.

Önümüzdeki akademik yılda etkin hale gelmesi beklenen ODTÜ 101 dersi içeriğine Trafik Güvenliği konusu da eklenecektir.

Cinayet gibi kaza! Bakın İrem nasıl öldü