İran'ın, Mehr haber ajansı, bir satranççının aynı anda birden fazla sayıda rakibe karşı oynaması olarak tanımlanan simultane satranç oynama gösterisinde, 604 rakibe oynayan Ghaem-Maghami'nin, Guinness dünya simultane satranç oynama rekorunu kırdığını duyurdu.

İran'ın başkenti Tahran'daki, Şehid Beheşti Üniversitesi'nde düzenlenen simultane gösteride, aynı anda oynadığı 604 karşılaşmanın 590'ını kazanan, 16 oyunda berabere kalan ve sadece 8 oyun kaybeden Ghaem-Maghami, elde ettiği yüzde 90'ın üstündeki başarı yüzdesiyle, Guinness dünya simultane satranç oynamaya rekorunun yeni sahibi oldu.

Ghaem-Maghami, simultane gösterinin hemen ardından basına yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 55 kilometre yürüdüm ve 25 saattir hiç uyumadım. Şimdi bir uyuma rekorunu kırmayı düşünmem gerek. Bu yeni dünya rekorunu kırdığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Guinness dünya simultane satranç oynama rekorunu kıran Ghaem-Mahgami, bu başarısıyla, simultane gösteriyi düzenleyen organizatörün ödül olarak verdiği, sıfır kilometrede bir adet Mazda-3 otomobilin de sahibi oldu.

A.A.