ABD yönetimi, İran ile İngiltere arasında yaşanan gerilimin ardından Cebelitarık'tan serbest bırakılarak adı "Grace 1'den Adrian Darya 1'e" çevrilen İran'a ait petrol tankerinin Kalamata limanına gitme ihtimali üzerine Yunanistan'a "yaptırım" mesajı vermişti.

Adrian Darya 1, Yunanistan'ın "İran tankerine yardım etmeyeceği" açıklamasının ardından rotasını Kalamata'dan Mersin'e çevirmişti.

"TANKERİN NEREYE GİDECEĞİNE YENİ SAHİBİ KARAR VERECEK"

İran'dan ise bugün yeni bir açıklama geldi. Hükümet Sözcüsü, serbest bırakılan tankeri sattıklarını ve bu saatten sonra nereye gideceğine yeni sahibinin karar vereceğini söyledi.

Sözcü, tankerin kime satıldığı hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

ABD'DEN DE TÜRKİYE'YE UYARI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran'ın terörü finanse etmek, dünyayı istikrarsızlaştırmak ve uluslararası yaptırımları delmesini engellemek için herkes görev başında. Adrian Darya 1 ile Türkiye'ye giden yasadışı petrolün limanda veya denizde boşaltılmasına izin verilmemeli" ifadelerini kullandı.

TANKER YÖNÜNÜ YİNE DEĞİŞTİRDİ

Reuters haber ajansının geçtiği bilgiye göre, ABD'nin uyarısından sonra tanker yönünü tekrar Yunanistan'a çevirdi. Refinitiv Eikon tankerin belirli bir rotası olmadığını ifade ederken, Yunanistan'ın güneyi, Girit adasının batısına doğru yöneldiği iddia etti.

Kaynak: Haber7