13. Uluslar arası Enerji Forumu (UEF) kapsamında Kuveyt'te bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ikili temasları kapsamında İran Petrol Bakanı Rüstem Gasemi ile de görüştü ve iki bakan görüşmede son kez doğalgaz fiyatlarını değerlendirdi.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, İran ile 16 Mart öncesinde son görüşmenin de yapıldığını belirterek, "16 Mart'tan itibaren tahkim yolu açılıyor. Biz (müzakere edilebilecek herhangi bir şey var mı) deyince, (herhalde zorlanacağız, yok gibi) dediler. Biz de (tamam) dedik" diye konuştu.

Tahkim için zaten hazırlıkların yapıldığını ve sürecin başlatılacağını ifade eden Yıldız, zira fiyatla ilgili iki ülke arasında müzakere edilebilecek hiçbir şeyin kalmadığını ve müzakere yollarının bu görüşme ile kapandığını söyledi.

Tahkim başka, dostluk başka

Tahkim sürecinin Türkiye ile İran ilişkilerini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soru üzerine Yıldız, alışverişin başka, dostluğun başka olduğunu ve bunun çok normal bir şey olarak görülmesi gerektiğini bildirdi.