Bugün saat 16 itibarıyla Türkiye-İran doğal gaz boru hattından doğal gaz gelişi yeniden başladı. Hattan günlük 1,5-2 milyon metre küplük doğal gaz geliyor.

İran, normalde günlük 29 milyon metreküpe yakın verdiği doğal gazı, 2008 yılı Ocak ayı başlarında 4-5 milyon metreküpe kadar düşürmüş, 7 Ocak 2008 tarihinden itibaren de tamamen kesmişti.

Kesintiye sebep olarak, ağır kış koşulları nedeniyle artan iç talep ve gaz ihtiyacının yüzde 5'ini karşılayan Türkmenistan'ın İran'a yönelik gaz akışını durdurmasını gösteren İran, Türkiye'nin en büyük ikinci doğal gaz tedarikçisi durumunda.

İran'ın doğal gaz akışını kesmesi üzerine, Türkiye, Rusya'dan, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelen Batı hattından alınan 36,5 milyon metreküplük doğal gaz alım miktarını 39 milyon metre küpe çıkarmış, Silivri'de bulunan yer altı doğal gaz deposu ile Marmara Ereğlisi ve İzmir Aliağa'da bulunan likit doğal gaz (LNG) terminallerinde sistemin ihtiyacı olan doğal gaz arzını sağlamış, doğal gaz kesintisine gitmemişti.