Tahran Savcılığının web sitesinden yapılan açıklamada, uyuşturucu satmak ve saklamak suçlamalarından hüküm giyen İran-Hollanda vatandaşı Zehra Behrami"nin cumartesi sabahı asılarak idam edildiği bildirildi.

İran doğumlu Hollanda vatandaşı 45 yaşındaki Behrami, akrabalarını ziyaret için geldiği İran"da hükümete karşı bir protesto katıldıktan sonra Aralık 2009"da tutuklanmış.

Savcılığın açıklamasında Behrami"nin “güvenlik nedenlerden” dolayı tutuklandığı doğruladı.

Savcılık, söz konusu şahsın uluslararası uyuşturucu çetesi ile işbirliği içinde olduğu ve Hollanda bağlantıları vasıtasıyla ülkeye iki kez Kokain soktuğu ifade edildi. Mahkûmun, tutuklandıktan sonra evinde yapılan aramada 450 gram kokain ile 420 gram afyon bulunduğu kaydedildi.

Daha önce Hollanda"nın Tahran Büyükelçiliği tutuklu ile görüşme imkânı sağlanmasını istemiş ancak İran, tutuklunun çifte vatandaşlığını kabul etmeyerek isteği ret etmiş. 5 Ocak günü, Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal, Behrami için "aşırı kaygı" duyduğunu bildirerek durum hakkında İranlı yetkililer bilgi istemiş.

Behrami'nin kızı, İran dışındaki çeşitli medya kuruşlarına yaptığı açıklamada annesine yöneltilen uyuşturucu suçlamasının düzmece olduğunu ve annesinin baskı altında suçlamayı kabul ettiği bildirdi.