DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, Irak'taki çatışmalara ilişkin, "Irak'ın kuzeyinde yaşayan Türkmenler, güven içinde değil, onların da korunması gerekir" dedi.

Türk, hükümetin Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, gururunu koruyacak biçimde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Türk, Irak Şam İslam Devleti adlı örgütün ortaya çıkışının en tehlikeli gelişmelerden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Musul Konsolosluğumuza IŞİD tarafından yapılan harekat, Türk topraklarına yapılan saldırı durumundadır fakat hükümet maalesef şimdiye kadar herhangi bir şey yapmadı. Bu konuda böyle yüksek dozajda söz söyleyenler uygulamaya gelince herhangi bir şey yapmıyor. Sonuçta bu IŞİD terör örgütü ve hedefleri Türkiye'nin güneyinde, Türkiye sınırında, sadece Irak'ta değil, aynı zamanda Suriye topraklarında Sünni İslam devleti kurmak.

Irak'ın kuzeyinde yaşayan Türkmenler güven içinde değil, onların da korunması gerekir. Suriye için de böyle bir şey söz konusu, bugünkü hükümet şimdiye kadar ciddi olarak herhangi bir iş yapmadı, söz söylemedi."