Ülkenin önde gelen nörologlarından Dr. Yıldırım Abbas, dün gece kendisine yönelik düzenlenen suikastta hayatını kaybetti. Dr. Yıldırım Abbas ve kardeşi Zeynelabidin Abbas, dün akşam silahlı kişiler tarafından Tissin semtinde uğradıkları saldırıda öldürüldü. Dr. Abbas, son 2 ay içerisinde kentte öldürülen beşinci doktor olurken, Kerkük Devlet Hastanesi çalışanları ise suçluları yakalayamayan polisi eleştirerek, iş bırakma tehdidinde bulundu.
 
Silahlı kişilerin önce doktoru kaçırmaya çalıştıkları, direniş gösterince de kendisine ateş ettikleri belirtildi. Aracında saldırıya uğrayan Dr. Yıldırım'ın cesedi ardından hastaneye götürüldü. Yıldırım'ın ölümünün ardından Kerkük Valisi Necmettin Kerim gibi kentin önde gelen isimleri hastaneye geldi.
 
Yıldırım ve kardeşinin cenazeleri ise bugün sabah namazının ardından Vasiti semtindeki Huseyniyeti Zehra Mescidi'nden kaldırıldı. Ünlü doktorun naaşı, Kerkük'e 25 kilometre mesafedeki Dakuk ilçesinde toprağa verildi.
 
KERKÜKLÜ DOKTORLAR SALDIRIYI KINADI
Dr. Yıldırım Abbas'ın öldürülmesinin ardından Kerkük Devlet Hastanesi doktorları bugün bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Yetkililerden saldırganların yakalanmasını isteyen doktorlar, doktorların korunması için de hükümetten özel güç talebinde bulundu. Doktorlar, aksi takdirde de işi bırakabilecekleri uyarısında bulundu.
 
Kerkük Hastanesi'nde asistan doktorluk yapan Uryan Muhammed, Cihan Haber Ajansı'na açıklamasında Dr. Yıldırım'ın bugüne kadar öldürülen beşinci doktor olduğunu hatırlatarak, "Şimdiye kadar polis hiçbir sonuca varamadı. Canilerin yakalanması ve kendilerine ibretlik bir ceza verilmesi gerekmektedir." dedi. Muhammed, "Acemi polisle cani bulunmaz" diyerek de güvenlik güçlerini eleştirdi.
Hastane Müdürü Kerim Cemil ise hükümetten, doktorlara koruma sağlamasını istediklerini aktardı. Kerim Cemil, "Böyle giderse doktorlar çalışmayacak. Bundan zararlı çıkan da Kerkük halkı olacak. Bizi korumaları için özel bir güç istiyoruz" talebinde bulundu.
 
Hastane laboratuvarında çalışan İnci Türkmen adlı bir bayan ise "hükümete sesleniyorum, doktorların öldürülmelerine çare bulun. Eğer bir çözüm bulunmazsa hepimiz işi bırakmak zorunda kalacağız" diye konuştu.