Irak Savaşı sırasında çekilen fotoğraflar, Kuşadası'nda sergileniyor.
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KUFSAD) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kuşadası Fotoğraf Günleri ve Fotomaraton etkinliği kapsamında; 4 önemli savaş fotoğrafçısının Irak Savaşı sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan "Unembedded" isimli sergi, New York, Paris ve Tokyo'nun ardından Kuşadası'nda açıldı.
Toplam 48 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış kurdelesi; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Özcan Taras, KUFSAD Başkanı Bayram Yılmaz ve BUFSAD Başkanı Utku Kaynar tarafından birlikte kesildi. Amerikalı savaş fotoğrafçıları Kael Alford, Thorne Anderson ve Rita Leistner ile Iraklı savaş fotoğrafçısı Ghaith Abdul-Ahad'ın fotoğraflarından oluşan sergi, Irak'ta yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor.
Serginin açılışında konuşan TFSF Başkanı Özcan Taras, sergiyi uluslararası etkinliklerde kurdukları ilişkiler sayesinde açtıklarını söyledi. Ellerindeki 48 fotoğrafın hiçbir yerde kullanılmayacağını ve sergi sonrasında imha edileceğini vurgulayan Özcan Taras, uluslararası tanınmış bağımsız basın fotoğrafçıların gözünden Irak Savaşı gibi önemli bir olayı görsel olarak Türkiye'ye getirdikleri için duydukları memnuniyeti dile getirdi.
BUFSAD Başkanı Utku Kaynar ise, bağımsız fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan serginin bu açıdan büyük önem taşıdığını, dünyada çok az yerde sergilenen fotoğrafların Irak'ta yaşananlar konusunda önemli belge niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.