ABD'de dehşet dolu saatler... Milli parka dalan Benjamin Colton Barnes, bir muhafızı öldürdükten sonra kaçtı. Firari olan Benjamin'in daha önce de dört kişiyi yaraladığı sanılıyor.

Milli parkta dehşet dolu saatler...

Irak gazisi olduğu öğrenilen Benjamin Colton Barnes, ABD'nin Washington eyaletindeki Mount Rainier Milli Parkı'nda terör estirdi. Her şey, pazar akşamı parktaki bir kontrol noktasında bulunan cesedin bulunmasıyla başladı. 34 yaşında ve iki çocuk annesi olan park muhafızı Margaret Anderson'ın cansız bedeniyle karşılaşan polis ve FBI, çevrede geniş çaplı bir operasyona girişti. Bir kişinin kontrol noktasında 'Dur' ikazında bulunan iki muhafıza ateş açıp, ağaçlarından arasına dalarak gözden kaybolması üzerine 150 kişilik bir SWAT ekibi olay yerine geldi. Parkta gezen 100 kadar turist tahliye edilirken, kaçan kişinin aracı helikopter yardımıyla bulundu. Aracın 24 yaşındaki Benjamin Colton Barnes'a ait olduğu ortaya çıktı. Halen firari olan Barnes'ın, saldırıdan saatler önce çevredeki bir ev partisinde ateş açıp, 4 kişiyi yaraladıktan sonra milli parka kaçtığı tahmin ediliyor.

İNTİHARA MEYİLLİYDİ

Evli ve bebeği olduğu öğrenilen Benjamin Colton Barnes'ın eşi, kocasının 2007-2008 yılları arasında Irak'ta savaştığını belirterek, şöyle konuştu: Savaş travmasını bir türlü atlatamadı. Her an intihara meyilli tavırları vardı. Çocuğumun ve benim güvenliğim için mahkemeye başvurup 'evden uzaklaştırma' çıkartmak istiyordum.

Akşam