Irak Meclisinin, milletvekillerinin yanısıra mecliste temsil edilen siyasi parti ve grup liderlerinin de katılımıyla bugün yerel saatle 18.00'da toplanacağı bildirildi.

Iraklı siyasi liderlerin hükümet kurulması konusunda uzlaşmaya varmasının ardından, meclisin bugün yerel saatle 18.00'da (TSİ 17.00) toplanması kararlaştırıldı. Meclisin bugünkü oturumu, açıklanmayan bazı sebeplerden dolayı iki kez ertelendi. Bu sabah yerel saatle 11.00'da başlaması gereken oturum, önce öğleden sonra 15.00'a, ardından da 18.00'a ertelendi.

Meclisin bu akşam yapılacak oturumunda, anayasanın 55. maddesi gereği yapılacak gizli oylamayla meclis başkanı ve 2 yardımcısı seçilecek. Bunun ardından da Cumhurbaşkanı ve 2 yardımcısı seçilecek.

AA muhabirinin Irakiye listesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Irakiye listesi Meclis Başkanlığına Usame Nuceyfi, Cumhurbaşkanı yardımcılığına Tarık El Haşimi, Başbakan yardımcılığına Rafi El İsavi ve Dışişleri Bakanlığı'na da Irakiye listesi üyesi Salih Mutlak'ı aday gösterecek.

Irakiye Listesi sözcüsü Haydar El Molla, yeni oluşturulan Stratejik Siyasetler Yüksek Konseyi başkanlığına ise Irakiye listesi lideri İyad Allavi'yi aday gösterdiklerini söyledi.

Şii İttifakı'nın da, Meclis başkanı yardımcılığına Humam Hammudi ve Kusay El Suhayl'i aday göstereceği bildirildi.