Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'den kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, bir gazetecinin ''Merkezi Irak hükümetiyle yaşanan sıkıntılar, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'nin aldığı petrol alımını etkiler mi?'' yönündeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Türkiye bir hukuk devleti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanında bu tür konulara çok fazla girmeyim ama, uluslararası hukuka kendi hukukuna son derece dikkat ve riayet eden bir yapı içerisinde işlerini götürür.

Hele hele bizim dost ve kardeş ülke merkezi Irak hükümetiyle herhangi bir sorun yaşamamız söz konusu olmaz. Çünkü bölgesel Kürt yönetimiyle yapılan herhangi bir anlaşmanın, özel sektörün yaptığı herhangi bir işin, oradaki ham petrol gelirlerinin merkezi Irak hükümetinden ayrı bir yere konması ve tasvip edilmesi söz konusu değil.

Irak anayasası ne diyorsa bütün o gelirler dağıtılır ve bu Türkiye'nin işi değil. Bu Irak hükümetinin kendi içişleridir. Herhangi bir içişlerine karışmamız, müdahil olmamız veya herhangi bir fikir yürütmemiz söz konusu değil.''