Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde geçtiğimiz aylarda tartışılan ve iskanı olmadığı gerekçesiyle 6 işyerinin kapatılmasına neden olan parsellerle ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağı bildirildi.
Akbük Belediye Encümeninin 16 Ağustos 2005 tarih ve 112 sayılı kararı ile 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesi gereği yapılan uygulamanın Aydın 1. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmesinin ardından yeni bir düzenlemeye gidildi.
Konuyla ilgili Akbük Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan tek malik Mustafa Demirbaş'a uygulamaya ilişkin sunum yapıldı.
Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, ilgili muhatabın verilen bilgilendirmeye ve uygulamaya herhangi bir itirazının olmadığını belirtmesiyle toplantı ile ilgili tutanaklar tutuldu ve toplantı sonlandırıldı.
Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, maliklerin tamamına davetiye mektubu gönderdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
''Belediye olarak biz vatandaşın da bu konuda bilgi sahibi olması için davet mektubu ekinde tescile esas dağıtım cetveli, durum krokisinin de bulunduğu, detaylı bilgi verip, yine de isteyenlerin avukat ve bir harita mühendisini yanlarına alarak toplantıya katılmalarını istemiştik. Görüyorum ki, malikler bu konuda fazla duyarlı değil. Aslında yapılacak olan uygulama ile ilgili muhataplardan herhangi bir görüş almak gibi bir mecburiyetimiz yok. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede iyi niyetle vatandaşın da bilgi sahibi olmasını istedim. Amacımız insanların yapılacak uygulamadan bilgisi olması. Fakat gelmediler. Biz de gerekenleri yasalar çerçevesinde yapacağız.''
Bu uygulamayla kadastro parsellerin inşaat yapılabilir konuma geleceğini ifade eden Başkan Sandalcı, ''Şehrin göbeği olan yer mezbelelikten kurtulacak. Kendileri açısından da avantajları olacak. Uygulamaların Ocak ayı Belediye Meclisi toplantısından sonraki hafta içerisinde, encümene getirileceği ve o tarihten sonraki 60-70 günlük sürecin ardından onaylanabileceğini sanıyorum'' dedi.