2004 yılından bu yana dünyada 220 milyon satan iPod, Apple"ın en başarılı ürünlerinin başında geliyor. Son dönemde iPod Touch modelinden 20 milyon adet satılırken, yıl sonunda iPod satış noktalarının sayısı 3 bini bulacak. iTunes"da 100 milyon hesaba 8.5 milyar şarkı satıldı. İlk çıktığında insanların günler önceden kuyruğa girerek aldığı iPhone"da ise 30 milyon adetlik satışa ulaşıldı. Bütün bu bilgileri, karaciğer nakli yaptırdıktan 5 ay sonra, 9 Eylül"de San Francisco"da kameraların karşısına çıkararak yeni ürün ve servislerini tanıtan Steve Jobs"tan dinliyoruz. Londra"da eş zamanlı canlı bağlantıda dinlediğimiz Jobs"un yeni ürün açıklamayacağını düşündüğümüz anda ekrana yeni iPod nano geliyor.

Adımlarınızı bile ölçüyor

Yeni iPod nano"nun renkli ekranı 2.2 inç, parlak alüminyum-cam kasası var. Özelliklerine kamera, mikrofon, hoparlör ve radyo eklenmiş. Canlı duraklatma ve iTunes İzleme özelliğine sahip dahili bir FM radyoya da sahip. iPod nano yeni dahili adım ölçeri sayesinde artık daha da iyi bir yol arkadaşı. iPod nano attığınız adımları ve harcadığınız kalorileri izliyor. iPod nano tek bir şarjla 24 saate kadar müzik veya 5 saatlik video oynatımı sağlıyor. 8 GB modeli 2 bin şarkı, 7 bin fotoğraf, 8 saatlik video ve 7 saatlik çekilmiş video, 16 GB modeli 4 bin şarkı, 14 bin fotoğrafı, 16 saatlik video ve 14 saatlik çekilmiş video alıyor. Ekim"deTürkiye"de satışta olacak olan yeni iPod nano 8GB ve 16 GB"lik modelle sunuluyor. ABD"de 8 GB 149 dolar, 16 GB ise 179 dolardan satışa çıktı.

Avrupa"da en çok satış yapan 20 Apple mağazasının 3"ü Bilkom"un

Apple"ın Bilkom"la yollarını ayıracağı iddiasını yanıtlayan Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, “Biz işimizi büyütmeye bakıyoruz. Geçen yıl büyümede Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesinde 2. olduk. 3 mağazamız Avrupa"da ilk 20"de. Diğer ülkelere örnek gösteriliyoruz” dedi

Londra"da yeni ürün tanıtımını birlikte izlediğimiz Apple"ın Türkiye Distribütörü Bilkom"un Genel Müdürü Cömert Varlık ile Türkiye pazarını ve gelişmeleri konuştuk. Söze son dönemde sıkça duyduğumuz “Apple ve Bilkom"un yolları ayrılıyor. Apple kendi başına yola devam edecek Türkiye"de” iddiasını sorarak başlıyoruz. Varlık, “Biz de bunları duyuyoruz ama dikkate almıyoruz. Koç Grubu bünyesine geçtiğinden beri her yıl "Satıldı, bitti" söylentileri oldu. Biz işimizi büyütmeye bakıyoruz. Biz geçen yıl büyümede 50"den fazla ülkenin olduğu Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan bölgesinde ikinci sırayı aldık. Türkiye"deki satışlarımız diğer ülkelere örnek gösteriliyor” cevabını veriyor.

Yüzde 30 büyüme oldu

Şu anda 11 olan mağaza sayısını 2010"da 15"e çıkaracaklarını, artık Ankara, İzmir ve Gaziantep"te de mağazaları olduğunu kaydeden Varlık, 2008"de adet bazında yüzde 30 büyüme yakaladıklarını vurguladı. Varlık, “2008"de son 7 yılın en yüksek iPod"unu sattık. Parite fiksleme kampanyasıyla iPod satışları 4.5 kat arttı. Stoklar 15 günde eridi. Bizim 3 mağazamız Avrupa"da satışta ilk 20"ye giriyor” bilgisini veriyor. Bizim bilgidiğimiz en çok satış Kanyon mağazasında yapılıyor ama Cömert Varlık isim vermek yerine 3 mağazanın da İstanbul"da olduğunu söylemekle yetindi.

Pazardaki gelişmeler hakkında da bilgi veren Varlık, vergi indirimlerinin olumlu etkilerinin görüldüğünü belirtti ve şöyle devam etti: “Bu yılın ilk 3 ayı felaketti. Satışlar yüzde 40 civarında düştü. Vergi indirimi çok pozitif etki yaptı. Stoklar eritildi. Eritilmese şu anda hepimiz çok zor durumda olurduk. Bu sayede yüzde 40 düşüşü telafi ettik. İnşallah yıl sonunda artıya geçeceğiz.”

Nokia 5230, 2010"un ilk çeyreğinde Türkiye"de

NOKIA dokunmatik ekranlı cihaz portföyünün son üyesi Nokia 5230, aktif bir yaşam sahibi ve mobil cihazlarını yaşamlarını online paylaşmanın dışında müzik, fotoğraf ve video için temel cihaz olarak kullanan kişiler için tasarlandı. Nokia 5230 ile tüketiciler Ovi mağazasından oyun, video ya da diğer hizmetleri, ister kullanılabilen ülkelerde Nokia Music Store"dan şarkı gibi yeni içerikleri doğrudan cihazlarına alabiliyorlar. Nokia 5230 33 saatlik çalma süresiyle kullanımı kolay bir müzik çalar özelliğini taşıyor. Türkiye"de 2010"un ilk çeyreğinde pazara çıkması bekleniyor.

Corby gençler için tasarlandı

SAMSUNG Electronics"in genç kullanıcılara yönelik geliştirdiği yeni telefonu Samsung S3653 Corby piyasaya çıktı. Tam dokunmatik Samsung S3653 Corby, geniş bir sosyal ağ yelpazesini destekleyerek kullanıcıların sosyal ağlara her yerden ulaşmalarını sağlıyor. Tek parmakla yakınlaştıma, uzaklaştırma ile akıllı kilit diğer özellikleri...

Yeni teknolojiye dünyayla aynı anda Neo ile sahip olun

CASPER, Turbo boost teknolojili Intel Core i5 işlemcili Casper Neo"yu dünya ile aynı anda Türkiye pazarına sundu. Casper Neo, kullanıcısına HD video ve müzik üretmenin, fotoğrafları istendiği gibi düzenlemenin keyfini yaşatırken, oyun tutkunlarına ise hız sınırlarını aşmayı vaad ediyor. Casper Neo-I750-4M45R, 2.66 GHZ olan işlemci frekansını, Intel Turbo Boost Teknolojisi ile 3.20 GHz"ye yükseltme özelliğine sahip. Casper Neo, 640GB SATA Harddisk ile daha fazla depolama kapasitesi, 4GB 1333 Mhz DDR3 Bellek ile çoklu işlemlerde yüksek performans sunuyor. Casper Neo, NEO-I750-4M45R 999 dolar+KDV fiyatla tüketiciyle buluşuyor.

Asus"tan ince monitör isteyenlere özel ürün

ASUS, 1.6 cm. kalınlığındaki Designo monitörlerini tanıttı. Designo serisi, 20, 22, 21.5 ve 23 inçlik modellerden oluşuyor. Monitörlerin görüntüleme açısı 170 derece, tepki süreleri 2 milisaniye, karşıtlık oranları 50.000:1.

HTC"den yeni tam dokunmatik cep

HTC Corporation, Microsoft"un yeni Windows Phone yazılımını içeren ilk cep telefonları arasında yer alan akıllı telefonu HTC Touch2"yi tanıttı. HTC Touch2 ile birden fazla e-posta hesabı yönetilip kontrol edilebiliyor. Fotoğraflarınızı, müziklerinizi, telefon rehberlerinizi ve mesajlarınızı Touch2 üzerinden internette yedekleyebilirsiniz.

Toshiba TV portföyünü LED"le genişletti

TOSHIBA"NIN LED TV modelleri 46SV685D ve 55SV685D Cebit 2009 ile birlikte piyasada olacak. Cihazlardaki “Toshiba Local Dimming Technologie” ve “Regza Accurate Dimming” teknolojileri, her karedeki ışığı resimlerin içeriklerine göre ayarlayabiliyor. AutoView özelliği otomatik olarak görüntü ayarlarını yapıyor. “Dolby Volume” kanal değiştirirken oluşabilecek ses farklılıklarını süzüp sabit bir seviyede tutuyor. - vatan