Amerika"ya terörist olarak geldim burada Hristiyanlıkla tanıştım” sözleriyle ün yapan Dr. Ergun Caner"in ipliği pazara çıktı. Vatan'dan Uğur Koçbaş'ın haberine göre Amerika"da özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından ünlenen Türk rahip Ergun Caner dün Amerika"daki sağcı basının önemli internet sitelerinde “Hıristiyan sağının en favori Müslüman dönmesi sahtekarmış” başlıklı haberlerle yerden yere vuruldu. Yazdığı kitaplarda ve vaazlarını topladığı DVD"lerinde “Ben Türkiye"de babam tarafından bir cihadçı ve Amerikan karşıtı olarak büyütüldüm. Amerika"ya çocukken geldiğimde terörist olmaya gelmiştim ama Hz. İsa benim kalbimi değiştirdi” ifadelerini kullanan Türk rahip Ergun Caner"in çocukluğunu İsveç"te annesinin yanında geçirdiği ortaya çıkınca din adamları Türk rahibe büyük tepki gösterdi.


Michael oldu Mehmet
Caner"in İsveçli bir anne ile Türk babanın çocuğu olarak İsveç"te doğduğu, ailesinin boşanmasının ardından annesinin yanında kaldığı ve babasını sadece bayram tatillerinde gördüğü belirlendi. Buna göre Caner, kardeşi Emir"de birlikte 11 Eylül"den sonra kendisini “Ateşli bir Müslümanken Hristiyanlığı seçmiş bir kişi” olarak göstererek DVD ve kitap satışlarından onbinlerce dolar para kazandı. Hatta Ergun Michael Caner olan ismini de Ergun Mehmet Caner olarak değiştirerek bu şekilde “Müslüman imajını” kuvvetlendirdi. Ergun Caner"in foyasını ortaya çıkaran ise 20 yaşındaki Muhammed Han adlı bir blogcu oldu. Caner"in gerçek hikayesini sitesinde anlattı, ardından Youtube"da rahibi yerden yere vuran videolar yayınladı.


Sitesinden özür diledi
Bu sahtekarlıkların ortaya çıkmasının ardından birçok din adamı Liberty Üniversitesi"ne Caner"in okuldan atılması çağrısı yaptı. Türk rahip Caner de web sitesinden “Kimseyi bilerek aldatmadım. Ama son 20 yıl içinde bazı hatalarım oldu ve gelecekte de olacak. Bunlar için özür diliyorum” açıklamasını yayınladı.

Milliyet