Geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarında da satışa sunulan iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri yüksek fiyatları ile eleştiri oklarına hedef almuştu. Biz de Teknolojioku olarak bu modellerden seçtiğimiz ikisinin Türkiye ve ABD fiyatlarına karşılaştırdık. Ayrıca Samsung Galaxy Note 9 ile karşılaştırdık.

iPhone Türkiye fiyatlarını karşılaştırdık! (Video)

Türkiye fiyatları ABD ile neredeyse 2 kat oranında pahalı olan yeni iPhone modelleri ülkemizde yüksek bir fiyattan satılıyor. Yaptığımız hesabı aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

Tabloya göre ABD fiyatı 749 dolar olan iPhone XR, Türkiye'de 7.399 TL fiyatla satılıyor. Bu modelin vergisiz fiyatına baktığımızda ise 5.225 TL olduğu görülüyor. Bu da dolar karşılığı olarak 976 dolar yapıyor. Yani 200 dolardan daha fazla bir fark var.

Aradaki fark en pahalı model olan iPhone XS Max konu olunca daha da artıyor. Telefonun ABD fiyatı 1.449 dolar iken, Türkiye vergisiz fiyatının dolar karşılığı 1.841 dolardan.

Benzer bir hesabı Samsung Galaxy Note 9 için de yaptık. Türkiye vergileri bilinmeyen telefonun ABD fiyatı ile Türkiye fiyatı arasında sadece 2.299 TL var. Bu da vergi vs ekler düşünüldüğünde makul bir fark oluyor.

Lafı daha fazla uzatmıyor ve sizleri Türkiye iPhone fiyatlarını irdelediğimiz videomuz ile başbaşa bırakıyoruz:



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU