Apple'ın defalarca yılın cep telefonu seçilen dijital oyuncağı iPhone, endüstriyi etkilemeye devam ediyor. iPhone'un cazibesine karşı koyamayan kullanıcılarını Apple'a kaptıran BlackBerry'nin üreticisi Research In Motion (RIM), şimdi BlackBerry Storm'la karşı atağa geçti.

Dünyanın ilk 'tıklanabilir' dokunmatik ekranlı akıllı telefonu olarak lanse edilen Storm, iPhone'u aratmayacak özellikler içeriyor. İnternette kolayca gezinmeyi sağlayan dokunmatik ekrana parmakla çift darbe uygulandığında görüntü yaklaşıyor, parmak ekran üzerinde kaydırıldığında ise ekran görüntüsü de düşey veya yatay doğrultuda hareket ediyor.


Üründeki web tarayıcısı internetten dosya indirmeye, müzik dinlemeye, video izlemeye ve RSS desteği sayesinde aynı desteğe sahip internet sitelerinden yenilenen içerikleri otomatik olarak çekmeye olanak tanıyor.


Kişisel ve iş amaçlı e-posta ve kısa mesajları (SMS), resimli mesajları (MMS), ve chat mesajlarını (IM) desteklerken, sosyal iletişim ağlarına da kolayca erişim sağlıyor. Vodafone, cihazın Türkiye'ye geleceği tarihi önümüzdeki günlerde açıklayacak.


İşte RIM BlackBerry Storm'un özellikleri




9500 (2100Mhz) UMTS/HSPA ve dört bant EDGE/GPRS/GSM şebekesi



Güçlü flaşa sahip 3,2 megapiksellik fotoğraf makinesi



GPS



1 GB dahili hafıza



16 GB'a kadar kapasitesi desteği



MicroSD/SDHD kart yuvası



11 filtreli equalizer



3,5 mm'lik kulaklık yuvası



Bluetooth



Paslanmaz çelikten gövde



Uygulamaların ekranda düşey veya yatay görüntülemesini sağlayan hareket algılayıcı



Sökülüp takılabilen pil



6 saat konuşma 15 gün bekleme



Word, Excel ve PowerPoint dosya düzenleme