iPhone 5'in bu senenin Ekim ayında ortaya çıkması bekleniyor. Dedikoduları bitmek tükenmek bilmeyen yeni iPhone'un özellikleri hakkında beklenti oldukça büyük. Android'li ceplerin iPhone'u yakaladığı bir dönemde Apple'ın bu beklentileri karşılamama gibi bir seçeneği ise yok. İşte iPhone 5'de mutlaka olması gereken 7 özellik:
 
Yüksek kalitede bir kamera: Cep telefonlarında 5 megapiksellik kameralar artık eski sayılıyor. Bazı Android modelleri, 8 megapiksellik kamerayla geliyor. iPhone 5'in 8MP'lik bir kamerası olması kaçınılmaz gibi görünüyor. Cihazda ayrılabilen bir LED flaş olacağı da, söylentiler arasında.
 
Donanım güncellemeleri: LG, Motorola ve Samsung gibi üreticiler, çift çekirdekli işlemcili ceplerini piyasaya sürdüler bile. iPhone 5'in ise 1.2 ile 1.5 GHz arasında çift çekirdekli A5 işlemciyle ve 1GB RAM ile ortaya çıkması bekleniyor.
 
iPhone 5'den beklenen diğer 7 özellik
 
Yeni işletim sistemi: iPhone'un her yeni modeli güncellenmiş bir işletim sistemiyle geldiğinden, iPhone 5'in Apple'ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 5 ile gelmesi bekleniyor. iOS 5, 200 yeni özellik, yeni uyarı sistemi ve birtakım yeni uygulamalar sunuyor.
 
Geliştirilmiş ekran: iPhone 5'in "uçtan uca" 4 inç'lik bir retina ekrana sahip olacağı dedikoduları yapılıyor. Halka açık yerlerde gizliliği artıracak kavisli bir ekran da söylentiler arasında.
 
iPhone 5'in Quantum Dot LED adındaki teknolojiyi kullanması muhtemel görünüyor. Bu yeni teknoloji, OLED ekranlardaki görüntü kalitesini sağlayabiliyor, aynı zamanda daha az güç tüketiyor.
 
Yakın alan iletişimi: Samsung Galaxy S II, veri değiş tokuşuna ve kolay alışverişe izin veren NFC çipine sahip. Dolayısıyla iPhone 5'in NFC çipine sahip olmaması bir dezavantaj olacaktır.
 
Daha iyi pil ömrü: Techradar'ın incelemesine göre Galaxy S II, sürekli kullanıldığında 10 saat açık kalabiliyor. iPhone'un her yeni sürümde daha iyi bir pil ömrüne sahip olduğunu düşündüğümüzde, iPhone 5'in pilinin daha uzun dayanacağını tahmin edebiliriz.
 
Daha fazla bellek: iPhone 4, 16GB ve 32GB sürümlere sahip. iPhone 5'in ise 16/32/64GB'lık sürümlerinin bulunması bekleniyor.