Turkcell ve Vodafone'un bu gece yarısı saat 24.00'te piyasaya sunacağı Apple'ın yeni nesil mobil iletişim aracı iPhone 3G'nin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Turkcell ve Vodafone, Apple'ın yeni nesil mobil iletişim aracı iPhone 3G'yi aynı gün 25 Eylül gecesi saat 24.00'te piyasaya sunacak. Bu saatten itibaren açılacak mağazalarda, iPhone 3G sahibi olmak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturması bekleniyor. Vodafone, ilk iPhone'ların Bağdat Caddesi Vodafone Store ve Kanyon Apple Premium Reseller Troy'da satışa çıkacağını duyurdu. Kanyon Apple Premium Reseller Troy ve Bağdat Caddesi Vodafone Store, saat 16.00'dan 02.00'ye kadar sürecek şovlar, DJ performansları ve dans gösterileriyle renklenirken, iPhone coşkusu sokaklara taşacak. Vodafone ayrıca N101 FM ve Power FM dinleyicilerini de iPhone sahibi yapacak. Power FM'de sabah ve akşam düzenlenecek yarışmalarla, şanslı dinleyicilereiPhone 3G armağan edilecek.

Turkcell bedava iPhone dağıtacak

Turkcell de saat 21.00'den itibaren Bağdat Caddesi'ndeki mağazasında sürpriz etkinlikler gerçekleştirecek. Etkinliklerin sunuculuğunu Cenk-Erdem ikilisi yapacak. Şovlarla desteklenecek olan iPhone etkinliğine mankenler Ece Sükan ve Tülin Şahin, Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin ve Gökhan Özen yer alacak. Türkiye'nin en büyük GSM operatörü Turkcell, etkinlik çerçevesinde çekilişle 50 adet iPhone'u ücretsiz dağıtacak. Öte yandan her iki operatörün ürünü hangi şartlarda satacağı henüz açıklanmadı.

Sakın acele etmeyin
iPhone 3G ile ilgili teknik destek ve satış personelini bir süredir eğitime tâbi tutan Turkcell ve Vodafone'un, ürünü hangi şartlarla satacağı ise henüz açıklanmadı. Bu nedenle, kullanıcıların iki rakip operatörün koşullarını incelemeden karar vermemeleri gerektiği belirtiliyor.

iPhone'da neler var?

iPhone 3G, UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz), GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz), EDGE, e-Posta, dahili GPS ve Google Maps, takvim/ajanda, 2 megapixel kamera, Wi-Fi (802.11b/g) ve bluetooth 2.0 EDR gibi çeşitli özelliklere sahip.Samsung'un i900 Omnia, HTC'nin Touch Diamond'ı en dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor.