Apple hayranları için yılın en heyecan verici etkinliği olan ve bugün başlayacak olan geliştiriciler konferansı WWDC için hazırlıklar neredeyse tamamlanmış durumda. Etkinlikte tanıtılacak yeni yazılım ve ürünler merakla beklenirken etkinlik mekanına asılan "8" yazılı afişler ise bugün iOS 8 ile ilk kez tanışacağımızı simgeliyor.

Sosyalmedya.co'nun aktardığı haber şöyle

iOS 8 hakkında çok fazla bilgi henüz ortaya çıkmamış olsa da çıkan söylentilere bakarsak yeni işletim sistemiyle özellikle iPad’lere çoklu uygulama çalıştırma özelliği gelebilir. iPad ekranını ikiye bölen bu özellikle birlikte iki uygulamayı aynı anda çalıştırmak mümkün olacak.

Yine sızdırılan ekran görüntülerine bakacak olursak yeni uygulamalar da iOS 8′de yüzünü gösterecek. Bunlardan biri Apple’ın sağlık ve fitness sektörüne ilk ciddi adımını simgeleyen Healthbook uygulaması. Aktivite, beslenme, kilo, kan şekeri, uyku, kan değerleri, kalp atışı, su seviyesi, kan basıncı gibi ölçümlemeler sunan Healthbook’un haricinde OS X’in Önizleme ve TextEdit uygulamaları da iOS 8 ile iPhone ve iPad’lere taşınacağa benziyor.

WWDC 2014′te başka neler tanıtılacak?

iOS 8 haricinde yine etkinlik mekanına asılan afişlerden de görülebileceği gibi OS X’in yeni versiyonu da WWDC 2014′te karşımıza çıkacak. Ancak OS X 10×10 hakkında şu anda ortaya çıkan pek bilgi yok.

Yine geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan diğer bir söylenti Apple’ın bu etkinlikle akıllı ev platformunu tanıtacağı yönünde. iOS cihazların akıllı ev eşyalarını kontrol etmesi üzerine kurulu olan ve iOS cihazlara entegre şekilde gelecek teknolojiyle şıkları açıp kapamak, güvenlik sistemlerini kontrol etmek, elektronik cihazları çalıştırmak mümkün olacak.

Diğer yandan Apple’ın yazılım harici yeni ürünlerini de ilk kez bu etkinlikte görücüye çıkaracağı söyleniyor. Bunların ise Apple markalı televizyon, 12 inçlik retina ekranlı Macbook’u ya da artık yılan hikayesine dönen iWatch olacağı yönünde iddialar var. Ancak Apple’ın bunları bugün tanıtmasının biraz düşük bir ihtimal dahilinde olduğunu ve sene sonuna bunları saklamasının daha olası olduğunu ekleyelim.