DENİZLİ'nin Pınarkent Beldesi'nde, iki ay önce gerdek gecesi takılarla birlikte, evli, iki çocuklu sevgilisine kaçan 16 yaşındaki gelin M.D., ailesinin şikayeti üzerine jandarma tarafından yakalandı. Genç kızın, minibüsçü sevgilisi Murat Erbaş da gözaltına alındı. Erbaş sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.D. ise ailesine teslim edildi.

Denizli'nin Pınarkent Beldesi'nde oturan tekstil işçisi 24 yaşındaki Coşkun Yılmaz ile M.D. için 28 Aralık 2008 tarihinde evlerinin önünde düğün yapıldı. Ancak, M.D.'nin yaşı küçük olduğu için resmi nikah kıyılmadı. Düğünün sonunda, 2 genç evlerine çekildi. İddiaya göre, damat Coşkun Yılmaz oturma odasında beklerken, gelin M.D., yemek hazırlayacağını söyleyip, mutfağa gitti. Gelinliği çıkartıp, geceliğini giyen M.D., düğünde takılan 3 altın bilezik ve gerdanlıkla tek katlı evlerinin mutfak penceresinden atlayarak kaçtı. Eşinin, uzun süre mutfaktan çıkmaması üzerine meraklanan Coşkun Yılmaz, kontrol etmeye gittiğinde genç eşinin açık olan mutfak penceresinden kaçtığını farkederek, durumu kayınpederi Süleyman D.'ye bildirdi. Kızının, evli, 2 çocuk babası minibüsçü Murat Erbaş'a kaçtığını belirleyen Süleyman D., jandarmaya giderek, şikayetçi oldu. Jandarma, M.D. ve minibüsçü sevgilisini, geçen Cumartesi günü Sevindik Mahallesi'nde birlikte yaşadıkları kiralık evde yakaladı. Murat Erbaş, gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından dün "küçük yaşta kızı kaçırmak" ve "küçük yaşta kızla ilişkiye girmek" suçundan Adliye'ye sevk edildi. Erbaş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.D. ise ailesine teslim edildi.

Coşkun Yılmaz, yaşadıkları nedeniyle maddi ve manevi olarak yıprandığını belirterek, “Düğünden 2 ay önce nişanlanmıştık. Beni istemiyorsa söyleyebilirdi. Ne ben ne de ailem, onu evlenmeye zorlamadık. Nişan yapıldıktan sonra her gün ailemin yanına gelip giderdi. Aramızda da herhangi bir sorun yoktu. Eşim için 3 bilezik ve gerdanlık takımı aldım. Yakınlarımdan aldığımı borçlarla yaklaşık 5 bin TL harcayarak düğün yaptım. Hala olayın bunalımını yaşıyorum” dedi.

MİLLİYET