Kahramanmaraş Valiliği son yıllarda ilde artan intihar ve intihara teşebbüs olayları için alarma geçti. 2009'da siyahlar giyip birlikte Aksu Çayı'na atlayan 4 kız kardeşten 2 yıl sonra kent bu kez Türkiye'yi sarsan ikinci toplu kardeş intiharına sahne oldu. Annelerini kaybeden Sağocak kardeşlerin bağevindeki toplu intiharı ve giderek artan intihar vakaları Kahramanmaraş Valiliği'ni harekete geçirdi. Valilik önlem olarak 'İntihar ve Krize Müdahale Komisyonu' kurdu.
 
SAHA ÇALIŞMASI 
Komisyon ilk toplantısını 15 Haziran 2011'de yaptı. Basına kapalı toplantıda intiharların önlenmesi için toplumun bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılması kararı alındı. Komisyonda alınacak önlemler çerçevesinde saha çalışması da yapılacak. Buna göre özellikle gençler eğitim yoluyla intihar eğiliminden vazgeçirilecek. İleriki dönemlerde ise rehabilitasyon merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde intihar eğilimi olan kişiler psikolojik destek görecek. 
 
İLK DERS BASINA
Kahramanmaraş Valiliği bünyesinde oluşturulan 'İntihar ve Krize Müdahale Komisyonu'na Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan başkanlık yapacak. Komisyonun çalışmaları bugün kamuoyuyla paylaşılacak.
 
VAKALAR İKİYE KATLANDI
Kahramanmaraş'taki ilk toplu intihar vakası 3 Ekim 2009'da yaşanmıştı. Karalar giyen Ayşe (17), Emine (17), Asiye (16) ve Hamide Karaağaç (23) kardeşler Aksu Çayı'na atlayarak yaşamlarına son vermişti. Kahramanmaraş'ta İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre 2010'da 574 kişi intihar ve intihara teşebbüs ederken bu rakam 2011 yılının ilk 5 ayında 449 oldu, bunlardan 13'ü yaşamını yitirdi. Nisana kadar 3 kişinin canına kıydığı kentte, Raden, Beraris, Rulin ve Sajen Sağocak kardeşlerden sonra 6 kişi daha yaşamına son verdi ve 163 kişi intihar teşebbüsünde bulundu.