Sevgilisinin çıplak görüntülerle şantaj yapması üzerine intihar eden Narine Mkrtchyan'ın otopsisi hayrete düşürdü. Mkrtchyan'ın bağırsaklarında delil görüntülerinin bulunduğu hafıza kartı çıktı.

Ermenistan'dan iş bulma amacıyla 4 yıl önce Türkiye'ye göç eden 21 yaşındaki Narine Mkrtchyan, bir gümüş imalathanesinde kaçak olarak çalışıyordu. Ailesi ile yaşadığı Kumkapı'daki mahallesinde oturan Orhan Okumuş'a aşk yaşadı. Ama Okumuş, Narine'nin çıplak görüntülerini bilgisayarın kamerasıyla gizlice çekti. Orhan Okumuş'un kardeşi Barış da durumdan haberdar olunca, Narine'ye kendisi ile birlikte olmazsa görüntüleri ağabeyine vereceğini söyleyerek şantaj yaptı. Genç kız, şantaja boyun eğmeyince Barış Okumuş, görüntüleri Narine'nin ağabeyi Zhora'ya bir çip içinde verdi.

Narine, ağabeyine olanları anlattı. Abisi kendisine inanmayınca Narine görüntülerin bulunduğu hafıza kartını yuttu. Olayın ardından bunalıma giren genç kız, 28 Şubat'ta siyanür içerek yaşamına son verdi.

TUTUKLANDILAR
Olayın ardından Orhan ve Barış Okumuş kardeşlerden şikayetçi olan Narine'nin ailesi Ermenistan'a dönmek zorunda kaldı. Gözaltına alınan Orhan Okumuş, Narine ile birkaç defa cinsel ilişkiye girdiklerini görüntüleri de Narine'nin isteği üzerine çektiğini söyledi. Barış Okumuş da iddiaları reddetti. İki kardeş "şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından tutuklandı.

HAFIZA KARTI BAĞIRSAĞINDA
Narine'nin cesedine yapılan ilk otopside hafıza kartı bulunamadı. Ancak annesinin ısrarı üzerine yapılan ikinci otopside hafıza kartı genç kızın bağırsağından çıkarıldı. Görüntüler üzerine yapılan incelemede videonun Narine'den habersiz çekildiği tespit edildi. Bu görüntüler şüphelilerin rızasıyla çekildiği yolundaki savunmalarını çürütünce savcılık yeni bir dava açtı.