İkna çalışmaları uzayınca, boş bir tabutla simit salonunun yakınına gelen bir grup vatandaş da intihar etmek isteyen kişiyi protesto etti. Edinilen bilgiye göre, Avcılar Marmara Caddesi üzerindeki bir simit salonuna saat 19.30 sıralarında gelen S.Y., müşterileri silahını çekip dışarı çıkardı. Bu sırada havaya da bir el ateş eden Y. silahını kafasına dayadı. İşyeri sahipleri de müşterilerin güvenli bir şekilde dışarı çıktığından emin olduktan sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, caddeyi yaya ve araç trafiğine kapatıp geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Simit salonunu abluka altına alan polisler, S.Y'yi ikna etmek için salona girdi. S.Y. ile konuşmaya başlayan polislerin ikna çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar yakındaki bir camiden getirdikleri boş tabutla Y. protesto etmek istedi. Polis ekipleri vatandaşların elinden tabutu alarak olayların daha da büyümesini engelledi.

S.Y, polisin yaklaşık 3 saat süren ikna çalışmaları sonucunda, kuru sıkı tabir edilen tabancasını masaya bıraktı. Kollarını açan S.Y'ye sarılan polisler, S.Y'yi gözaltına alarak, Avcılar Asayiş Büro Amirliği'ne götürdü. S.Y.'nin Türkmenistan uyruklu kız arkadaşının kendisini terketmesi üzerine bunalıma girdiği iddia edildi.(dha)