Eşi tarafından terk edilen Serkan Yılmaz intihar girişiminde bulundu. Polis, ikna etmek için uğraşırken, bazı gençler, camiden tabut getirdi

İstanbul Avcılar’da yaşayan 30 yaşındaki Serkan Yılmaz, 5 ay önce Türkmenistanlı bir kadınla evlendi. Ancak Yılmaz’ın mutluluğu 4 ay sonra hüsranla bitti. Eşi, Serkan Yılmaz’ı terk etti.

Yaklaşık bir aydır telefonlarına da yanıt alamayan Yılmaz, önceki akşam saat 19.30 sıralarında Avcılar Marmara Caddesi üzerindeki bir simit sarayına geldi. Müşteri gibi içeri giren Yılmaz, ikinci kata çıktı. Ne olduysa da bundan sonra yaşandı. Yılmaz, diğer müşteriler ve çalışanın gözleri önünde beraberinde getirdiği tabancayı çıkararak, başına dayadı. İntihar edeceğini söyleyen Yılmaz, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Bazı çalışanların kendisine doğru geldiğini görünce de 1 el havaya ateş açtı. Bunun üzerine durum polise bildirildi. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Simit sarayının çevresi abluka altına alınırken, caddenin bir kısmı da trafiğe kapatıldı. Alınan tüm önlemlerin ardından polis, ikna çabalarına başladı. Kendisiyle diyalog kuran polislere, Türkmen eşinin kendisini terk etmesi nedeniyle bunalıma girdiğini anlatan Yılmaz, teslim olmayı kabul etmedi.

BOŞ TABUTLA GELDİLER

Zaman zaman elindeki tabancayı başına dayayarak yürekleri ağızlara getiren Yılmaz polise ecel terleri döktürürken, bir grup genç omuzlarında boş tabutla caddenin başında göründü. Habertürk gazetesinin haberine göre, mahalleli gençler, bir camiden getirdikleri boş tabutla Serkan Yılmaz’ı protesto etmek istedi. Polis, Yılmaz’a tabut getiren gençleri olay yerine yaklaştırmadı. İçlerinden birinin “Hasta olan dedem için almıştık” dediği tabutla kısa süre bekleyen grup, polisin uyarısı üzerine olay yerinden ayrıldı.

3 SAAT 10 DAKİKA SONRA İKNA OLDU

Bir ambulansı da hazır tutan polisin ikna çabaları ise tam 3 saat 10 dakika sonra sonuç verdi. Yılmaz, saat 22.40 sıralarında teslim oldu. Serkan Yılmaz, hemen bir polis aracına bindirilerek Avcılar Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Serkan Yılmaz, buradaki ifadesinde de “Yaklaşık 5 ay önce Türkmenistanlı bir kadınla evlendim. 4 ay beraber yaşadık. Ancak beni terk etti. Telefonları da kapalı. Bu yüzden ölmek istedim” dedi.

POLİS UZAKLAŞTIRDI

İntihar girişiminde bulunan genç adamı ikna etmeye çalışan polis, tabutla olay yerine gelen gençleri görünce şaşkına döndü. Gençler, polisin uyarısı üzerine uzaklaştılar.