Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Aydın Şube Başkanı Burhan Aydın, 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve refah payı eklenmesini sağlayan bir intibak kanununun çıkarılması istedi.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada değişiklik yapılan 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 01 Ocak 2000 tarihinde yürürlüğe girdiğini, böylece katsayı sisteminin değiştirildiğini, emekli olunan yıla göre güncellenen prime esas yıllık kazançlar baz alınarak TÜFE ve refah payının emekli aylıklarına yansıtılmasının sağlandığını hatırlattı.
Bu kanundan, 2000 yılından önce emekli olanların yararlanamadığa işaret eden Aydın, şunları kaydetti:
''Oysa böyle haksız bir uygulamanın varlığı tespit edildiğinde, Anayasa'nın eşitlik ilkesi ve sosyal devlet sorumluluğunun bilincinde olarak, tüm mağdur olan emeklilerin maaşlarının düzeltme yoluna gidilmesi, mağduriyetlerinin önlenmesi için yasal düzenlemenin yapılması gerekir. Hükümet 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına TÜFE ve refah payı eklenmesini sağlayan bir intibak kanunu çıkararak adaletsizlik önlemelidir.''