Bazı tüketiciler, internet üzerinden yaptıkları alışveriş sonrası cep telefonlarına gelen 'telefonunuz kapatılacak' mesajıyla şaşkına dönerken, satın alınan ürünün gelmesi sonrası başı dertten kurtulmayanlar da mahkemelerin yolunu tutuyor.

Ayrıca internet üzerinden satılan kaçak, klonlanmış ve kayıt dışı ürünler nedeni ile mağdur olan vatandaşların sayısı da bir hayli fazla.

İşte şikayetlerden bazıları...

"İnternet sitesinden aldığımız telefonlar klonlanmış. Cep telefonumuza ulaşan bir mesajda telefonumun imeisinin klonlanmış olduğu ve 30 gün içinde kapatılacağı yazıyor!"

"Bir internet sitesinden sıfır risk sistemiyle güvenerek elektronik ürün aldım. Dün Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüğünden telefon geldi. Polis memurları bana aldığım ürünün vergisinin satıcı tarafından ödemediğinden dolayı ürünle birlikte gidip ifade vermem gerektiğini söylediler. Bu durumu alışveriş yaptığım internet sitesine bildirdiğim halde aracı konumunda olduklarını ve satıcılar hakkında araştırma yapmadıklarını beyan ettiler. Yani mesuliyet kabul etmediler. Muhatap olacak tek kişi bulamıyorsunuz! Bir bakıyorsunuz bütün her şey sizin omzunuza yüklenmiş!"

"İnternet sitesinden aldığım telefon kaçak durumda. Telefonun ekranında piksel kaybı oluştuğundan dolayı şikayetimi bildirdim ve garantiye vermek istedim. Telefonun imei numarasını istediler, numarayı verdiğimde orada çalışan elemanların her biri farklı kurumların adreslerini verdiler. O adreslere ulaştığımda ise böyle imei numaralı telefonun kendilerine ait olmadığını beyan ettiler. En sonunda bir yere yönlendirdiler. Telefonun kutusundan bu firmayla ilgili bir belge çıkmadı. Sadece fatura var. Faturada ismi yazan firma da telefonu kabul etmiyor, telefon şu an kaçak durumda ve garanti kapsamı dışında ne yapmam lazım?"

"İnternetten aldığım cep telefonu 5 ay sonra bozuldu, servise getirdiğimde yurtdışı kayıtlı olduğu söylenerek kabul edilmedi. Faturasını gösterdim yurtiçinden aldığımı ispatlamak için, sonuç değişmedi ve tamire kabul etmediler. Alışveriş yaptığım site ile görüştüm durumu, yurtdışı kayıtlı bir telefonu sattıklarını bildirdim. Gönderdim telefonu, onlar da servise ilettiler. Gidiş o gidiş, geçen süre 3 ayı buluyor, yasal iade sürem doldu, ancak 2 günde bir aramama rağmen hala ihracatçı firmadan haber beklediklerini söyleyip duruyorlar. Her telefon görüşmesinde çocuk kandırır gibi oyalanıp duruyoruz. Mahkemelerle uğraşmak istemediğim için bu kadar süre bekledim. İnsanın parasıyla rezil olması durumu tam da bu işte. Malı sat kurtul, gerisi önemli değil politikası. İlgiyle alakalı hiçbir şey yok. Yurt dışı kayıtlı bir telefonu enayi yerine koyup satıyor, arızalanınca da sessiz kalıp unutturmaya çalışılıyor. Telefon arızalanmasa haberim bile olmayacak telefonun kaçak olduğundan."