İnternetin yeterince hızlı olmadığını kanıtlamak isteyen bir kişi, 4 gigabyte büyüklüğünde bir dosyayı postacı güvercinle, kullanıcıya daha kısa süre içinde yetiştireceği yönünde iddiaya girdi.

4 gigabyte büyüklüğünde dosyayı hafıza kartına yükleyen adam, postacı güvercinle dosyayı 85 kilometre uzaklıktaki kullanıcı şirkete ulaştırdı. Winston adlı 11 aylık güvercin 85 kilometreyi 1 saat 8 dakika içinde alırken, internet ise 4 gigabyte büyüklüğündeki dosyayı 2 saat 7 dakika içinde indirdi. İddiayı kazanan Kevin Rolfe adlı adam, "Aslında winston 85 kilometrelik yolu daha hızlı alabilirdi ama hava bulutlu ve yağmurlu olduğu için biraz gecikti" dedi.


DÜNYADAN KISA KISA...

UZAYLI TURİST KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKECEK
Kanadalı uzay turisti Guy Laliberte gelecek ay Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) okuyacağı bir bildiriyle dünya kamuoyunun dikkatini, Dünya'da tükenen su kaynaklarına çekecek. Sirk sanatlarıyla sokak eğlencesinin dramatik bir karışımı olan Cirque de Soleil adlı sirkin kurucusu olan Laliberte, kendisine 35 milyon dolara mal olacak gezisiyle Dünya'da tükenen su kaynaklarına dikkat çekmek istediğini söyledi.

İRAN ÜNİVERSİTELERİNDE KIZ ÖĞRENCİLER DAHA FAZLA
İran'da 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı için üniversiteye yerleştirilenlerin yüzde 62,7'sini kız öğrenciler oluşturuyor. Eğitim Bakanlığı Ölçme Merkezi, bu yıl 524 bin 769 öğrencinin üniversitelerin dört yıllık bölümlerine yerleştirildiğini açıkladı. Yüksek öğretime devam etme hakkını elde edenlerin 328 bin 792'sini kız, 195 bin 977'sini de erkek öğrenciler oluşturdu.

CHAVEZ'DEN RUSYA'YA KIYAK
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'yı bağımsız devlet olarak tanıdığını açıkladı. Rus haber ajanslarına göre Chavez, Kremlin ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e, ülkesinin bugünden itibaren Abhazya ve Güney Osetya'yı egemen devletler olarak değerlendireceğini söyledi.