Dünyada internet üzerine yapılan ''ilk araştırmalarda imzası bulunan'' Prof. Douglas Comer, Türkiye'ye gelecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, eğitim ve araştırma alanında incelemelerde bulunmak üzere Körfez ülkelerini gezen Cisco Systems Araştırma İşbirlikleri Sorumlu Başkan Yardımcısı Comer, Türkiye'de gençler ve akademisyenlerle buluşacak.

Comer, 26 Şubat 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilecek bir seminerde ''İnternetten Çıkarılacak Dersler'' konulu bir sunum yapacak. Sunumdan sonra işbirliği yapmak isteyen akademisyenlerle de bir araya gelmeyi planlayan Comer, sektör temsilcileriyle de fikir alışverişinde bulunarak Türkiye'deki eğitim ve araştırma konusunda incelemelerde bulunacak.

Verilen bilgiye göre, bilgisayar ağları ve TCP/IP protokol üzerine olan uzmanlığı ile uluslararası tanınmışlığa sahip Prof. Douglas Comer, 1970'lerden itibaren internet ve TCP/IP üzerine çalışmalar yürütüyor.

Douglas Comer kimdir?
İnternet araştırma projeleri ile tanınmaya başlayan Comer, CSNET teknik komiteye, DARPA Distributed Systems Architecture Yönetim Kuruluna başkanlık yaptı. Comer, aynı zamanda İnternet Aktivistler Kurulunda da üye olarak çalıştı. Comer, Purdue'den ayrıldıktan sonra Cisco Systems'te Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

SABAH