İnternet üzerinden yapılan alışverişler vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bunun son örneği Eskişehirli M.E. oldu.

İnternet üzerinden 24 kilo ağırlığında bir deniz motoru satın alan M.E., kendisine gönderilen kargoyla şaşkına döndü. 2 bin lira vererek bir site üzerindeki ilandan 24 kilo ağırlığında 8 beygir gücünde deniz motoru satın alan M.E.’ye deniz motoru yerine 200 gramlık bir cisim gönderildi. M.E., gelen kargoyu görünce şaşkına döndü. Kargoyu açmadan iade eden M.E., durumu, avukatı aracılığıyla tutanak altına aldırıp, satışı yapan kişiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir’de yaşayan M.E., internet sitesinde yayınlanan bir ilandaki Yamaha marka, 8 beygir gücünde ve 4 zamanlı dıştan takma deniz motorunu ve ekipmanlarını gördü. Satıcı Egemen Usta ile görüşüp 2 bin liraya anlaştığı deniz motorunu satın aldı ve motorun kargo ile verilen adrese gönderilmesi konusunda mutabakata vardı. M.E. anlaşma sonrası bedeli, satıcı Egen Usta’nın verdiği İş Bankası'nın Gebze şubesindeki hesabına yatırdı ve makbuzlarını da şahsa iletti. Bir süre sonra M.E.’ye kentteki bir kargo şirketinden telefonla aranarak “kargonuz var, gelip almanız gerekiyor” diye haber verildi. Kargonun geç gelmesinden şüphelenen M.E., yanına avukatı Selamet Şen'i de alarak kargo şirketine gitti. Görevliye kimliğini gösterip gelen kargosunu almak istediğini bildirdi. Ancak M.E. görevli tarafından yapılan işlemin ardından kendisine verilen kargoyu görünce adeta şoke oldu. Çünkü M.E.’ye gelmesi gereken kutuda 24 kilo ağırlığında Yamaha marka deniz motoru olması gerekirken 200 gram ağırlığında ne olduğu belli olmayan bir cisim olduğunu gördü. Şaşkına dönen M.E., gelen kargoyu hem videoya aldı, hem de fotoğrafladı. Kargoyu teslim almadan Av. Selamet Şen ve kargo görevlileri nezaretinde tutanak tutarak, geri iade edilmesi için kargo şirketine teslim etti.

M.E., gönderilen malzemenin, anlaştığı şey olmadığını söyledi. “Kargo şirketine gidince elime verilen poşet karşısında şaşkına döndüm.” diyen M.E., “Çünkü, 24 kiloluk bir deniz motoru nasıl olur da bir kargo poşetine girebilir. İnternet üzerinden yaptığım bu satın alma işlemi ile dolandırıldığı burada anladım.” diye konuştu.

M.E.’nin avukatı Selamet Şen ise müvekkilinin internet üzerinden yapılan ticaretle dolandırıldığını tespit ettiklerini kaydetti. Vatandaşları internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde çok dikkatli olmalarını tavsiye eden Av. Şen, motoru söz konusu internet sitesine ilan verip satan kişiyle ilgili savcılığa ‘dolandırıcılıktan’ dolayı suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Yaşanan bu gelişme üzerine motoru satan Egemen Usta, müvekkiline verdiği cep telefonu ile ev telefonunu defalarca aramalarına rağmen bir cevap verilmediğini aktaran Avukat Şen, şöyle dedi: “Müvekkilimin dolandırıldığından şüphelendik. Yaptığımız araştırma üzerine ilgili bankadaki hesap sahibinin, bankadaki bilgilere göre, Egemen Usta değil Birol Deniz olduğu, ikametgah adresinin de Çankırı'da beyan edildiği öğrenildi. Ancak bu şahsın çalıştığı banka olan İş Bankası’nın 2420 nolu şubesi Gebze/Kocaeli'ndedir. İnternette kullandığı adres de Tekirdağ Hayrabolu Çerkezmüslim beldesidir. Yapılan bu araştırmalar sonucunda müvekkilimin dolandırıldığını anladık. Hakkımızı hukuki yollarla arayacağız.”