Sivas"ta bir lisede eğitim gören 2 kız öğrencinin, bir sosyal paylaşım sitesinde yorum yaptıkları kadın öğretmenlerinin eşi tarafından eşi tarafından darbedildiği iddia edildi.

İddiaya göre, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencileri A.G. (15) ve D.G. (15), paylaşım sitesinde, okulda bir gün önce düzenlenen eğlence programı ile ilgili yorum yaptı.

Yaptıkları bu yorumda, mesleki derslerinden birine giren öğretmenleri F.B"nin eğlence programındaki davranışlarıyla ilgili görüşlere de yer verdikleri belirtilen kız öğrencilerin, öğretmen F.B"nin aynı okulda görev yapan öğretmen eşi Y.B. tarafından darbedildikleri öne sürüldü.

Olayın ardından Numune Hastanesinde tedavi altına alınan 2 öğrenci, yaptıkları yorumun ardından ertesi gün öğretmenleri F.B"nin kendilerinin tek tek müdür yardımcısının odasına çağırdığını, üzerlerinin aranmasının ardından odadan çıktığını, öğretmen olan eşi Y.B"nin kapıyı arkadan kilitleyerek cetvel ile kendilerini darbettiğini ileri sürdü. A.G, sol gözünün üstünden darbe aldığını ve vücudunun değişik bölgelerinde darp izlerinin oluştuğunu iddia etti. D.G ise başından darbe aldığını, vücudunda darp izleri bulunduğunu ileri sürdü.

Olayın ardından Numune Hastanesine kendi imkanlarıyla geldiklerini belirten kız öğrenciler, daha sonra ailelerine konuyu haber verdiklerini, darbedildiklerine dair rapor aldıklarını söyledi. A.G. ve D.G"nin ailelerinin karakolda öğretmenler hakkında şikayetçi olduğu, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. - milliyet