PKK"nın internet sitesi, “Elime silah almadım” diyen Abdullah Öcalan"ı yalanlarcasına, omzunda Amerikan ordusunun kullandığı M-16 silahla kitaplık bölümünde çekilen fotoğrafına yer verdi. Mayıs ayında siteye konulan fotoğraf, PKK"nın Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla terör eylemlerini başlattığı 15 Ağustos 1984"ün yıldönümünde ise kaldırıldı.
Ender fotoğraflardan
PKK"nın silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri"nin (HPG) internet sitesi"nde Kürt açılımı tartışmalarının yoğunlaştığı dönemde Öcalan"ın silahlı fotoğrafına yer vermesi dikkat çekti. Öcalan"ı safari kıyafeti ve omzundaki M-16 ile gösteren fotoğrafın, Suriye"de barındığı yıllarda kaldığı evin kitaplık bölümünde çekildiği öğrenildi. Çerçeveli kendi fotoğraf larının da bulunduğu kütüphane önünde çekilen fotoğrafın, Öcalan"ı silahla gösteren ender fotoğraflarından biri olduğu belirtildi.
"Gözümüzden kaçtı"
Fotoğrafın Kürt sorununun çözümü konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığı dönemde galeriye bırakılması eleştiri konusu olunca, örgütün silahlı eylemlere başlamasının yıldönümü nedeniyle galeriden kaldırıldı. Site yetkilileri, galeriye her dönem Öcalan"ın değişik fotoğraflarının konulduğunu, silahlı fotoğrafının döneme uygun düşmemesi nedeniyle kaldırıldığını söyledi. Bir site yöneticisi, “Fotoğraf gözümüzden kaçtı, farkedince kaldırdık” dedi.
Kenya"da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı"da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan, bazı açıklamalarında “Elime silah almadım” demişti. Yargılama sırasında da Öcalan ve avukatları bu savunmayı yapmıştı. Öcalan"ın bugüne kadar kamuoyuna yansıyan ve internet sitelerinde yer alan fotoğraflarında daha çok barışın simgesi “güvercin” bulunuyordu.