Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ve AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Başkanı Cem Duna ile görüşmesinde, internet konusundaki tavrının özgürlüklerden yana olduğunu belirterek, “Arap Baharı’nda internet büyük rol oynadı. İnternet olmasa, Arap Baharı bu kadar kolay olmazdı” dedi. Schmidt, filtre uygulamalarının internetin gelişimini engelleyeceği uyarısı yaparken, Gül de bu konuda hemfikir olduğunu, ancak aile ve çocukların korunması için herkesin görevini yapmasını istedi. 
 
Gül, dün Çankaya Köşkü’nde Google İcra Kurulu Başkanı Schmidt ile Cem Duna’yı kabul etti. Schmidt Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) ve internet servis sağlayıcıları ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi ve BTK’nın uygulamaya koymayı planladığı ‘güvenli internet’ konusunda devletle servis sağlayıcılar arasında görüş ayrılığı olduğu izlenimini aktardı. Schmidt, “Bu uygulama iyi niyetli görünse de özgürlükleri sınırlandırıyor” dedi. 
 
Schmidt’in görüşleri üzerine, kendisinin internet konusunda her zaman ‘özgürlüklerden yana’ tavır sergilediğini anımsatan Gül, “Ancak, internette özgürlüğü savunurken bir taraftan da aileyi ve çocuğu, kişilik haklarını koruyacak önlemler almak gerekir. Sizin rolünüz de önemli. Bu tür suiistimallere karşı siz kendi içinizde önlemler almadığınız zaman devletler kendi önlemlerini alıyor” dedi. 
 
Kendisi ile ilgili Youtube’da yer alan olumsuz videolardan örnek veren Gül, özgürlük demenin kişilik haklarını zedeleyecek yayınlar anlamına gelmeyeceğine dikkat çekti. İnterneti kontrol edenlerin, yönlendirenlerin kişilik haklarını koruyacak önlemler alması gerektiğini vurgulayan Gül, Google’ın Türkiye’deki irtibat noktasının zayıflığından yakındı. Gül, internet konusunda özgürlükçü tavrını anlatırken, önemli de bir tespitte bulundu ve son dönemde Ortadoğu’da ve Arap ülkelerinde yaşanan devrimlere dikkat çekti. Arap dünyasında internetin yaygınlaşmasının Arap Baharı’nda büyük rol oynadığını anlatan Gül, “İnternet olmasa Arap Baharı bu kadar kolay olmazdı” yorumunu yaptı.