Her insanın kendi özel hayatı vardır ve kimse kendisinin bildiği bazı şeyleri bir başkasının bilmesini istemez. Bu durum sadece gerçek dünyada değil, sanal dünya da dediğimiz internette de geçerlidir.

Email hesaplarından banka hesaplarına kadar sadece kişinin kendisinin bilmesi gereken hayati önemdeki bazı bilgilerinin zararlı yazılımlar aracılığıyla üçüncü şahısların eline geçtiğini maalesef son yıllarda sıkça işitir olduk.

Bu tip olayların meydana gelmesinde elbette pek çok faktör var ama özellikle içlerinden iki tanesi hacker'ların işini son derece kolaylaştırıyor: Güvenlik yazılımları bulunmayan bilgisayarlar ve bilinçsiz kullanıcılar.

Güvenlik yazılımlarının kurulu olmadığı bir sistemin hacker'ların hedef tahtasında olduğu açıktır. Bunun yanında güvenlik yazılımlarıyla donatılmış bir sistemin de yeterli gelmediği zamanlar vardır. Kullanıcıların gelişigüzel ve güvenilir olmayan sitelere girmesi ve internetin tehlikelerine karşı yeteri kadar dikkatli olmaması, büyük sorunlara neden olabiliyor.

Ancak bazı yöntemleri izlemek suretiyle bu tip tehditlerden kendinizi koruyabilmeniz mümkün. İnternette daha güvenli ve rahat bir şekilde gezinebilmeniz için birbirinden önemli 7 ipucunu bir araya getirdik.

Hürriyet