Kemal Kılıçdaroğlu'yla girdiği düello ve balon şovuyla medyanın gündeminden düşmeyen Melih Gökçek, bu dönemde internetin de en popüler ismi oldu.

3 dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten ve her icraatı tartışma yaratan Melih Gökçek'e karşı siyasette sol ittifak sağlanırken, Gökçek karşıtları da sanal alemde ittifak oluşturmuş durumda.

Bu amaçla en popüler sosyal iletişim platformu facebook'ta gruplar kuran Gökçek karşıtları, buralarda Gökçek'in çalışmalarını eleştiriyor, Başkan'ın söz ve eylemlerini mizahi bir yolla hicvederek birbirleriyle paylaşıyor.

İşte o gruplardan öne çıkanlar:


Ankara'da Bir Sürrealist: Melih Gökçek

Gökçek karşıtlarının en fazla rağbet ettiği facebook grubu olan "Ankara'da Bir Sürrealist: Melih Gökçek" fotoğrafları ve esprileriyle en ilginç grup durumunda...
Gökçek, grubun açılış sayfasında şu sözlerle hicvediliyor:

"İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisinden çok önce başlamış eşsiz ve yenilikçi bir sanat olayı. Ana teması "modern insanın çıkışsızlığı ve üstgeçitsel bunalımlar" olan sergiyi gezmek için Ankara'da yaşıyor olmanız ve dışarı çıkmanız yeterli."

"Performansını canlı tutmak için sabah-akşam 2-3 litre "şebeke suyu" içtiğini ve sofrasından domatesi asla eksik etmediğini ifade eden sanatçımıza gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz."

Kullanıcıların yoğun ilgi göstererek mesaj panosuna 700'ü aşkın mesaj bıraktığı ve sürekli takip ettiği grup oldukça iddialı olduğunu bu sözlerle ortaya koyuyor:

"Şu ana dek Türkiye'de yapılan en büyük açık hava sergisi olma özelliğini taşıyan sergiyi Melih Gökçek'in olağanüstü sürreel dünyasını tanımak isteyenlerin kaçırmamasını öneriyoruz."

ANTİ-melih gökçek

Facebook'taki Gökçek karşıtlarının örgütlendiği başka bir grup adı ise "ANTİ-melih gökçek". Grup üyeleri neden böyle bir grup kurdukları sorusuna aşağıdaki açıklamayla yanıt veriyor:

- ODTÜ'ye ceza kesip yıkmakla tehdit ediyor diye.

- Kızılırmak'ın zehirli suyunu bize içirtiyor diye.

- 5 senedir ehliyet sahibiyim, şu Eskişehir yolunda bi dümdüz gidemedim diye.

- Afrikalılar gibi susuz kaldık diye.

- 500 milyon dolara ağaç ithal edip, kurutuyo diye.(Bkz.yeni yapılmış tüm yol kenarındaki çamlar.)

- Metro inşaatlarının daha %30'luk kısmını bitirebildi diye.

- Hazineye 4 katrilyon borç taktı diye. (Türkiye'deki 3500 belediyenin hazineye toplam borcu 12 katrilyondur)

- 13 senedir sırıtmasından bıktık, bi 5 yıl daha gelmesin diye.

- Güzelim Hitit Güneşi'ni değiştirdi diye.

- Kuğulu Kavşağı'nı anaokulu duvarına çevirdi diye.

- 2 senede bi kaldırım taşı değiştiriyo diye.

- Rögar kapakları ile asfaltı bi aynı seviyeye getiremedi diye.

- DOĞALGAZ SAYAÇLARINI 300$ ALDI DİYE...

- Bize bu grubu kurdurtmak zorunda bıraktı diye..

Melik Gökçek ODTÜ'yü ancak sabun ve suyla yıkar

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediye arasındaki kavganın ODTÜ'ye uzanmasıyla, üniversite öğrencilerinin tepkileriyle karşı karşıya kalmıştı.

ODTÜ Rektörü Akbulut'un "Gücü yetiyorsa gelsin yıksın" diyerek rest çektiği Gökçek karşıtlarının, "Gerekirse ODTÜ'yü yıkarım" diyen Melih Gökçek'i protesto etmek için "ODTÜ'yü yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster" adı ile oluşturulan platform, baş harflerinde gizlediği espriyle günün konusu olmuştu.

Üye sayısı 7000'e yaklaşan grubun üyeleri, mesaj alanından birbirleriyle iletişim kuruyor ve tüm üyeleri arkadaşlarını gruba davet etmeye çağırıyor.

Düelloda Melih Gökçek rezil oldu, Kemal Kılıçtaroğlu'na helal olsun diyenler

Melih Gökçek'in büyük bir iddia ile girdiği ancak toplumun geniş bir kesimi tarafından sonrasında yıprandığı dile getirilen büyük düello da facebook'ta etkisini göstermekte gecikmedi. Kullanıcıların birbiri ardına onlarca grup kurduğu düello üzerine kurulan grupların çok büyük çoğunluğu CHP'li Kılıçdaroğlu'nun tartışmadan galip ayrıldığı görüşünü savunuyor. Bu amaçla kurulan gruplar arasından sıyrılan bir grup da düelloda "Melih Gökçek rezil oldu, Kemal Kılıçdaroğlu'na helal olsun diyenler" adını taşıyor.


Ve diğerleri

Gökçek karşıtlarının sanal ortamda buluştuğu gruplar bunlarla sınırlı değil. Burada yer alan grupların dışında, facebook'ta "Melih Gökçek dedinmi Ankara'da akan sular durur!", "Melih Gökçek, Mahkeme Kararını Uygula, Uydurma Amblemini Kaldır!", "ODTÜ değil, Gökçek yıkılacak!" gibi gruplar da kurulmuş durumda.
(Vatan)