Dünyada ilk adımları 1969 yılında atılmış olan internet kullanımı, bu tarihten itibaren iletişim ve teknoloji koşullarının da gelişmesiyle birlikte, hatırı sayılır bir gelişme göstermiş ve dünya yaşamının bugünün görüntüsünü almasında çok fazla rol oynamış durumdadır. Hiç şüphesiz ki durumun böyle olmasında, internetin günümüz insanına sunduğu ve yaşam kolaylaştırmak gibi fonksiyonu bulunan fırsatların, çok büyük derecede etkisi vardır.

Günümüz teknolojisinin ve iletişiminin çok büyük bir alanını kaplayan internet kullanımı, Türkiye'de 21. yüzyıla girişle beraber kendisini göstermiş fakat internetin bu yıllardaki yüksek maliyeti nedeniyle, internet toplumun her katmanına inme fırsatı bulamamıştır. Bu durum, yıllar geçtikçe değişmeye başlamış, her geçen dünyayla birlikte gelişen ülkemizde internet kullanımı, toplumun her katmanına inmeyi başarmıştır. Durum böyle olunca da, toplumumuzda bir şeyler değişmeye başlamış ve bu değişim en çok da kendini, online alışveriş alanında göstermiştir. Toplumda hep bir dert ve çile olarak algılanan alışverişi sadece bir parmak hareketine indiren bu sistem, Türkiye'de açılan özel alışveriş kulüpleriyle birlikte çok daha gelişmiş, ve halen gelişimini sürdürmektedir. Öyle ki, son derece sıcak geçen yaz aylarında, online alışveriş kulüplerinin yaz aylarının kıpırtısına daha da hareket geçirmek için başlattıkları indirim ve fırsatlar, online alışverişin gelişimini sürdürmesinde son derece etkili olmuş durumda. Bunaltıcı ve sıcak geçen yaz aylarında, dışarı çıkmadan ve terlemeden modayı günümüz insanının ekranına taşıyan online alışveriş mağazaları, yaz aylarının getirmiş olduğu renklendirici ortamı fırsat bilerek, bu ortama daha da renk katmak adına yaz ürünlerinde uygulamış olduğu %90'a kadar uygulanan indirimler, online alışverişteki yaz çılgınlığının en büyük göstergesi durumunda. 2008 yılında açılan ilk özel alışveriş kulübüyle birlikte, devamı gelen ve sayısı bugün yüzleri bulan online alışveriş mağazalarının, bu sıcak yaz günlerinde rekabet adına uygulanan çılgın yaz indirimleri, online alışverişi oldukça popüler ve çekici yapmış durumda.

Günümüzde sayısı bir hayli artan online alışveriş mağazaları, uyguladıkları %90'a varan indirimler, belli bir rakama ulaştıktan sonra bedava kargo fırsatı, kredi kartlarına taksit ve kapıda ödeme imkanı ile, yüzleri güldürerek, bu fırsatlarla yaz sıcaklarını biraz düşürmekte. Genel anlamda böyle olan online alışveriş fırsatları, online mağazaların çeşitli politikalarına göre farklılık gösteriyor. Müşteri çekmek adına uygulanan farklı indirim oranları ve politikalar, ortaya yüzlerce fırsat ve yüzlerce indirim oranını beraberinde getiriyor. Durum böyle olunca da, online alışverişte karmaşık bir ortam oluyor. Bunu gören ve fark eden bazı girişimciler ise, kurdukları fırsat takip siteleri ile, online alışveriş sitelerinin bütün fırsatlarını ve indirimlerini bünyesinde barındırarak, günümüz insanına, kendine en uygun fırsatı seçme fırsatı ve imkanı sunuyor. Böylece bu fırsat takip siteleri, bünyesinde yüzlerce fırsatı toplayarak, online alışveriş kullanıcısına en uygun fırsatı sunuyor ve meydana gelen karışıklık son bulmuş oluyor. Bu sitelerden biri olan İndirimlr.com, bünyesindeki yüzlerce online mağazanın fırsatlarını tek çatı altında toplayarak, günümüz insanına çılgın yaz fırsatlarını sunuyor.