Yıldırım, “YGS'deki kaza internetin başına da geldi ama yasak yok" dedi.
 İzmir'de 12 Haziran Genel Seçimleri çalışmalarını yürüten eski Ulaştırma Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de bulunan basın yayın organlarının köşe yazarları ve yöneticileri ile sabah kahvaltısında buluşarak sohbet etti. 
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, son günlerin en çok konuşulan gelişmesi olan internete filtre getirilmesi uygulaması konusundaki soruyu “İletişim kazası" olarak yanıtladı. Ortada bir yasağın olmadığını söyleyen Yıldırım, “Son günlerde tartışılan şey tamamen iletişim kazasıdır. Ortada yasak falan yok YGS'deki gibi kaza" dedi.
 
'Sansür nasıl  yapılır' anlattı
 
Yıldırım, internetin kontrol edilmesi hemen hemen imkansız bir alan olduğunu, yasal tedbirlerle kontrol edilmesinin mümkün olmadığını, ancak Kuzey Kore gibi kapalı ülkelerde tüm kanalların baştan kapatılarak uygun olanların açılmasıyla bir kontrolün gerçekleştirilebileceğini ifade etti.
 
Yıldırım şaka yaptı!
 
Yıldırım, “Türkiye böyle bir şey mümkün değil, şu anda her gün 35 milyon insan yurtiçi yurtdışı birileriyle sürekli temas halinde. Böyle bir mecrayı izlemeniz mümkün değil, bunun altyapısını kurmanız teknik olarak mümkün değil, yani 100 binden fazla insanın üç vardiya çalışması lazım, altyapı oluşturulması lazım. İşsizlik belki bu sayede sona erebilir, şaka bir yana bu iş ciddi bir iş" diye konuştu.
 
Bak millet gitti Ay'a...
 
Dünyada da bu işin nasıl yapılacağı tartışıldığını, Birleşmiş Milletler ya da Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin güvenli internet konusunda uluslararası bir konvansiyon çıkartma konusunda çalışması olduğunu belirten Yıldırım, “İnternet kadar faydalı bir şey yok. İnternetle Ay'a iniş aynı anda oldu. 1969'da internet bulundu aynı aylarda da Ay'a gidildi ama internetin bulunduğunu kimse duymadı, herkes aya gidişi konuştu. 
 
600 bin kişi yanılıyor mu?
 
Aradan 30 yıl geçti, internetin Ay'a gitmekten daha önemli olduğu anlaşıldı. Buradaki olay şu. Hepimiz ailemiz var çocuklarımız var. Çocuklarımızın internet kullanırken istemdışı önlerine bazı siteler geliyor. Genç çocuk o sitelere giriyor, “girme' diyemezsiniz. Bunların doğurduğu sıkıntılar var. Bu yüzden internet kullanımı gelişmiyor. Vatandaşlar bunun önüne geçmek için sabit hatlardaki interneti iptal ettiriyor. İnternet karartmak çocuğu korumak için doğru bir yöntem mi? Değil. 
 
Cep telefonu artıyor internet kullanımı sabit hatlarda geri gidiyor. Bunun sebebini ortaya koymak lazım. O halde internetle ilgili isteyen ailelere filtre programı verilebilir. İnterneti açıyorsunuz isterseniz filtre kullanıyorsunuz, isterseniz kullanmıyorsunuz. Kullanırken isterseniz kapatabilirsiniz. İsterseniz şifre koyabilirsiniz. İradeye dayalı bir hizmet. Aile ve çocuğu korumak devletin görevidir. Bu görevi yapmamız lazım. Bunu “internet karartılıyor, esaret altına alınıyor' diye göstermek yapılanı anlatamamaktır. Başka bir şey yok. Hiçbir değişiklik yok. Sadece yeni bir hizmet getiriyoruz. İsteyen kullanır isteyen kullanmaz" dedi.