İNTERNETTEKİ okey, satranç ve tavla gibi oyunların yer aldığı bir sitede, aralarında mimar, doktor ve eczacıların bulunduğu kadınları taciz ettiği öne sürülen "ŞeyhŞamil" rumuzlu 25 yaşındaki Şamil Kaskan hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Tacize uğradığını, tehdit, küfür ve hakarete maruz kaldığını öne süren kadınlar, eski sevgilisinden edindikleri Kaskan'ın fotoğrafını da savcılığa sundu.
Bir süredir, internet sitesinde bir araya gelip okey, satranç, tavla, batak, king ve dama gibi oyunlar oynayan, çoğunluğu Bodrum'daki kadın erkek mimar, doktor, öğretmen, eczacı ve butik işletmecilerinden oluşan grup, tatsız bir olayla sarsıldı. "ŞeyhŞamil" rumuzuyla siteye girip kadınları taciz ettiği, hakaret, tehdit ve küfürler savurduğu öne sürülen kişi hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Oyun oynamak için siteye giren eski sevgilisi ile temas kurup isminin Şamil Kaskan olduğunu ve Tokat'tan katıldığını belirledikleri 25 yaşındaki bu kişiden şikayetçi olan Bodrumlu kadınlar, edindikleri fotoğrafı da savcılığa sundu.
İnternet sapığının bulunarak bir an önce yasal işlem uygulanmasını isteyen evli ve 1 çocuk annesi öğretmen E.K., “İlk başlarda son derece normal bir insandı. Hepimizin güvenini kazandı. Birlikte oyun oynuyorduk. Sonrasında tacizler, küfür ve hakaretler başladı. Yaklaşık 6 aydır hepimizi taciz ediyor. Hayatımız kabusa döndü. Bodrum'a gelip bizi fuhuş batağına saplayacağını söylüyor. Hatta bazı arkadaşlarımızın iş ve ev adreslerini tespit edip telefonla arayarak tacizde bulunmuş. Çok iyi bir internet kullanıcısı olduğu için yerini tespit edemedik. Ancak devlet kurumlarının bu sapığı tespit edip gerekli cezayı vereceğini düşünüyoruz. Tahmin ediyoruz ki yeni yasaya göre 1 yıl ile 3 yıl arasında ceza alır” dedi.
Şamil Kaskan'ın yakalanamaması durumunda internet ortamına uygun ürettikleri, "Öyle Nickilmez Böyle Nickilir" sloganı ve Kaskan'ın fotoğrafının da yer aldığı posteri tüm caddelere asacaklarını söyleyen E.K., İzmir, Ankara ve Tokat'taki arkadaşları vasıtasıyla da yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Bodrum Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Şamil Kaskan'ın arandığı belirtildi.

Ne ceza öngörülüyor
1 HAZİRAN 2005 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Türk Ceza Kanunu ise internet ortamındaki suçlar için de bir takım hüküm ve yaptırımlar öngörüyor. Bu hükümler şöyle:
MADDE 125
(1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.Şahsın yakalanması ve suçunun tespiti durumunda 3 aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezası alabileceği belirtildi.

DHA