Internet güvenlik firması Accuvant’ın yaptığı güvenlik araştırması en çok kullanılan tarayıcılar Google Chrome, Microsoft Internet Explorer ve Mozilla Firefox arasındaki farkları ortaya koydu. Bakın en güvenli tarayıcı hangisi?
 
Test sonuçlarına baktığımızda Google Chrome’un en güvenli tarayıcı olduğunu görüyoruz. Accuvant’ın firmasının araştırmacılarından Ryan Smith, Chrome ve Microsoft Internet Explorer tarayıcılarının güvenlik testlerinde oldukça başarılı olduğunu, fakat Mozilla Firefox’un kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.
 
Accuvant tarayıcıları test ederken 7 içerik kullanmış durumda. Bu içerikler Sandboxing (sandbox), plug-in security, JIT hardening (compiled javascript code block), ASLR (address space layout randomization), DEP (Data Execution Prevention), GS, ve URL blacklisting (URL black list).
 
Accuvant güvenlik standartları konusunda uzmanlaşmış bir firma ve yaptığı testlerin ilk altı kriterine göre Chrome diğer tarayıcılara göre bir adım önde. Fakat Google Chrome’un da açığı bulunuyor. Black List’lere karşı kötü bir performans gösteren Google Chrome’un en yakın takipçisi ise IE. Firefox’un ise bir süre daha bu konuların üzerine çalışması gerekiyor.
 
 
Scroll