Nazilli Kaymakam Caner Yıldız internet toplu kullanım sağlayıcıları ile toplantı düzenleyerek kullanım belgelerini dağıttı. Nazilli 5 Nolu Sağlık Ocağında düzenlenen toplantıya 48 internet kafe işletmecisi ile birlikte Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdullah Alkan da katıldı.
Toplantıda konuşan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, bilgi ve teknolojinin her geçen hızla geliştiğini bunun da internet vasıtasıyla gerçekleştiğini söyledi. İnternetin çok faydalı olduğu gibi yanlış kullanımında çeşitli zararlarının da bulunduğunu ifade eden Kaymakam Yıldız "Ticari amaçla toplu kullanım sağlayıcıları mutlak surette işyerlerinin başında veya işyerinde sorumlu bir müdür bulundurmak zorundadırlar. Bu işyerleri mülki idare amirlikleri tarafından denetlenirler. Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirler almak, Başbakanlık tarafından onaylanan içerik filtreleme yazılımını kullanmak, erişim sağlayıcılardan sabit IP almak ve kullanmak zorunludur. Bu kurallara uymayanlar mülki idare amiri tarafından üç bin YTL'den 15 bin YTL'ye kadar idari para cezası ile cezalandırılırlar. Bunun içinde bizler tüm internet kafe işletmecilerimizin bu kurallara uymalarını istiyoruz. Ayrıca 12 yaşından küçükler velileri ile birlikte, internet kafelere girebilir. Tütün ve tütün mamulleri, tüketim bölümü bulunmayan iş yerlerinde, içilemez. İşyerlerinde 1117 sayılı küçükleri muzır neşriyattan koruma kanununa aykırı hareket edilemez. Alkollü içki satışı kesinlikle yasaktır. Elektronik ve mekanik oyun alet ve makineleri bulunamaz" dedi.
İşletmeciler vergilerden ve rekabet nedeniyle düşük olan internet kullanım saatlerinden şikayetçi oldular. Yapılan konuşmaların ardından internet kullanıcılarına Kaymakam Caner Yıldız tarafından yetki belgeleri dağıtıldı.