Söke"de Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan"da katılırken toplantıda internet cafe işletmecilerinin yasal olarak uyması gerken kurallar bir kez daha anlatıldı. Seminerde bilgisayar öğretmeninin de işletmecilere teknik bilgi verdiği öğrenildi.
Denetimlerle ilgili olarak Kaymakam İsmail Demirhan internet cafelerin amaçları doğrultusunda hizmet vermelerini arzu ettiklerini dile getirerek; “Yeni neslin elbette çağın teknolojisi ile buluşmasına karşı değiliz. Ancak bu gençler hepimizin gençleri, elbette intertetlere gelecekler. Bileşim teknolojisinden doğru ve sağlıklı bir şekilde yararlanmaları arzu etmekteyiz. Kanun ve yönetmenliklere uygun hale gelen işletmelerin hizmet verilmesi hem kendileri açısından hem de denetim açısında sorun yaratmayacağı bir gerçek” dedi.
Kaymakam Demirhan; toplantıda 12 yaşın altındaki çocukların ailesi veya vasisi olmadan internet cafelere alınmamaları konusunun vurgulandığını, cafe girişlerine kamera zorunluluğu getirildiğini işletmecilere açıkladıklarını dile getirdi. İnternet Cafeler Belediyelerden alınacak açılış ruhsatının yanı sıra Kaymakamlıktan alınması zorunlu olunan izin belgesleri konusunda uyarıldı.